Daca vrei muzica la nunta, platesti drepturi de autor

4

Daca vi se parea ca nu sunt suficiente taxe impuse de statul roman, nu e nimic. Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor a decis ca mirii trebuie sa plateasca o taxa de pana la 300 de lei pentru a putea asculta si dansa pe muzica la nunta. Inspectorii Uniunii Compozitorilor, alaturi de organele de politie, isi asuma dreptul sa “strice” distractia nuntasilor daca nu sunt achitate drepturile de autor. Ana Achim, directorul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor explica: „Se considera comunicare publica a unei opere muzicale orice comunicare realizata intr-un loc deschis publicului, unde se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al unei familii sau al cunostintelor acestora.”

Taxa trebuie platita de miri, sau, dupa caz, de patronul localului. Nici taximetristii nu sunt iertati. Acestia trebuie sa plateasca o taxa lunara de 15 lei pentru a putea asculta muzica in masina alaturi de clientii lor.

Ilona Popescu

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. lili spune

  pana se duce el dracu vedem semeni care sunt ajutati sa se sinucida,tineri care nu mai pot lucra in institutiile statului adica ale lui.

 2. livache spune

  Am si eu o intrebare de om normal cred. Nu se da nici o lege pentru a ne masura bioxidul de carbon care il respiram poate poluam mediul. Cred ca e mai bine sa ne puna o taxa ca poluom prea mult

 3. livache spune

  Asta e culmea nesimtirii.Traim intr-o tara unde si noaptea sa platim drept de autor ca mergem pe strada .Unde ajungem fratiilor sunt de acord cu drept de autor dar nici asa daca o aduc pe „Irina Loghin” mai platesc drept de autor:))sau daca ascult muzica in masina platesc? eu astept sa vina ca le dau drept de autor. Fratiilor sa esim la lupta „Basescu sa te duci dracu venim peste tine”

 4. GABRIEL spune

  Hmmm…. Sa se plateasca drepturi de autor e normal. Dar nu cred ca mirii ar trebui sa faca asta. Aceasta taxa ar trebui s-o plateasca cei ce asigura muzica: lautari, solisti, DJ… Asa ar fi normal. Daca stam sa ne gandim cati „artisti” se umplu de bani cantand (uneori „vai si-amar”) muzica altora!!! Cat despre taximetristi? Pai daca muzica e de pe un CD cumparat,cu holograma, etc. etc…. dreptul de autor e deja platit, nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate