Dacă primăria nu își bagă mințile în cap cu mobilitatea urbană, traficul din Piatra-Neamț va deveni un calvar

8

Primăria Piatra-Neamț are în plan trei proiecte de mobilitate urbană care vor duce la desființarea a mii de parcări și limitarea traficului pe câte o singură bandă pe sens pe principalele artere din oraș.

Aceste proiecte sunt opera fostei administrații PNL și nimeni nu credea că sunt realizabile, deoarece sunt niște aberații, dar iată că ele se pun acum în practică. Nu doar că la terminarea lor vom avea un oraș blocat, dar și implementarea lor s-a decis să se facă simultan, adică vor fi șantiere pe toate străzile principale din Piatra-Neamț deodată.

Primăria Piatra-Neamț trebuie să își bage mințile în cap și să ceara finanțatorului o reevaluare a caracteristicelor de trafic din Piatra-Neamț, înainte de a ne trezi cu orașul blocat. Trafic pe o singura bandă în Piatra-Neamț nu e mobilitate urbană, ci chiar imobilitate urbană.

Din păcate, actuala administrație locală PNL nu are niciun proiect propriu și vrea să le aplice cu orice sacrificii pe cele ale fostei administrații, chiar dacă acestea vor face rău orașului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. cineva spune

  Daca ai microbuz. La Girov (Versesti) este retras din decembrie 2020.

 2. Dan spune

  Odata cu aceasta investitie, sigur primaria o sa vina la pachet cu restrictii de circulatie pentru o anumita clasa de poluare la autoturisme.

 3. Monica spune

  Deci ,dimineața când vin la servici și am și copilul cu mine de îl las la grădiniță pe Petru Rareș la Spiru Haret,fac juma de ora de la școlile normale pana la gradi.Vin din afara orașului de la 10 km,strigător la cer.

 4. rares vasile spune

  Sa desfiintezi mii de locuri de parcare fara sa oferi alternative ,asta aduce a prostie crasa,nu a progresism. Inteleg ca unii ( din pacate fac parte din ce au votat actuala administratie,si deja regret) sunt cam natarai,dar sa perseverezi in prostie ….nu e ok deloc. Ce ar trebui sa faca oamenii cu masinile personale? Dupa mintea lui musiu Caramelea ar trebui si in concediu sa plec cu autobuzul,nu? Cosntruieste naibii macar 1-2 parcari supraterane mari in puncte strategice,acopera Cuejdiul si fa parcari si acolo,agreeaza cu mallurile sa se poata folosi parcarile lor peste noapte si in weekend….fa naibii ceva cu adevarat folositor. Ca altfel…..nu te vedem bine,dom primar,o sa te fugareasca lumea,iar umflatii aia de la Politia Locala nu or sa te pazeasca,pe ei ii doare doar de cascavalul lur.

  1. das Reich spune

   Un oras foarte potrivit pt mobilitate velo.

   Va plangeti la nesfarsit de trafic si pierdeti ore din viata stand in masini intr un oras care pur si simplu nu a fost gandit pt un asa aflux auto. Oricum nu vor oferi nicio alternativa pt ca orimariile fac proiecte mici, inutile in imbunatatirea vietii voastre. Sunt atea prostii facute in orasul asta ca probabil nici macar nu le mai vezi tu, cetetan auto.

   iesiti un pic din mentalitatea astea de motorizat cu orice pret. sunt atatea exemple in lumea asta care arata beneficiile mobilitatii velo.

 5. Matei Trifescu spune

  Mobilitatea urbana nu reprezinta sa ai cat mai multe benzi de circulatie. Daca de exemplu extinzi drumul cu cate inca o banda pe sens, tot va fi trafic intens la orele de varf pentru ca toti vor merge cu masina.
  Daca lumea ar folosi alte mijloace de locomotie in afara de masina personala, o sa vedeti ca nu ar mai fi ambuteiaje.
  De exemplu intr-o masina sunt in medie 2 persoane pe cand intr-un autobuz incap de minim 30 de ori mai mult( depinde de capacitatea mijlocului de transport).
  Da, in acest moment nu este structurat transportul public din Piatra Neamt. Dar cand se va prioritiza in intersectii mijlocul de transport public omul se va reorienta, pentru ca nu o sa-i convina sa stea in coloana 30 de minute pentru un drum de 5 min.
  Desigur vor fi si cei care nu vor lasa masina personala si vor sta in trafic, dar nu e ok sa se stea 60-70 de persoane in trafic din cauza persoanelor care nu vor sa lase masina acasa pentru un drum de 5 min care se poate efectua de regula me jos, trotineta, bicicleta, mijloc de transport in comun, taxi.
  Desigur, sunt momente in care trebuie sa folosesti masina personala, pentru drumuri lungi sau cumparaturi ,dar de multe ori exista alternative pentru a nu folosi autoturismul propriu.
  Trebuie schimbata mentalitatea oamenilor si nu se poate schimba fara ai constrange. Orasul nu este pentru masini, este pentru oameni.

  1. Bogdan spune

   Si pentru cei care fav naveta din localitatile limitrofe cum ar trebui sa se procedeze? Tot cu masina proprie intra in oras, ca nu poti lasa masina la intrare si sa mergem cu panaramele alea de autobuze mici in capatul celalalt de oras…

 6. Citizen spune

  Prietene, circulația în Piatra nu va deveni calvar, deja este! Mai ales dimineața, la prima ora! Probabil cel mai rău e la intrarea din Dărmănești.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate