Curiozități din pandemie. Dezinfectantul folosit poate ieși la alcooltest (VIDEO EXPERIMENT)

0

Polițistul-vlogger Octavian Perțea, cunoscut sub numele Tavi Perțea, realizează pe youtube și pe rețelele de socializare multe materiale informative pentru șoferi și nu numai. Tavi Perțea este absolvent al Academiei de Politie, promoția 2010. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul IPJ Bihor-poliție rutieră. Multe dintre clipurile realizate de acesta au devenit virale.

Unul dintre ele ne-a atras curiozitatea în mod deosebit. Este vorba de un experiment realizat în timpul unui control de rutină al poliției rutiere.

În rolul șoferului, Tavi Perțea își dezinfectează mâinile, volanul, documentele cu spirt sanitar. Polițistul îl întreabă dacă a consumat alcool, șoferul spune că nu, după care, surpriză, în urma a două teste cu alcooltestul valorile ies de 0.26, respectiv 0.16 în aerul expirat, deși șoferul nu consumase alcool.

Tavi Perțea continuă să explice că polițiștii sunt obligați să ia în calcul valorile alcooltestului și recomandă șoferilor care se știu nevinovați să solicite prelevarea de mostre biologice de sânge.

Deși dezinfectarea mâinilor și a obiectelor este un lucru bun și recomandat de toate organismele internaționale în perioada pandemiei, iată că poate da bătăi de cap șoferilor și polițiștilor deopotrivă din cauza vaporilor de alcool eliberați de soluția de dezinfectare.

SURSA: TAVI PERȚEA FACEBOOK

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate