Cum se pot înscrie cei din etapa a doua de vaccinare, din 15 ianuarie

0

Din 15 ianuarie, începe a doua etapă a Strategiei de vaccinare.

În momentul de față, se administrează vaccin anti-covid în circa 235 de centre destinate unităților medicale, lucrătorilor din sistemul medical și social.

Pentru etapa a II-a, vor fi operaționalizate 750 de centre, care vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare, unde se va putea asigura o capacitate maximă de vaccinare de peste 100.000 de persoane pe zi.

Vor lua parte la etapa a doua de vaccinare: persoanele cu vârsta de peste 65 de ani; persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, diagnosticate cu diabet zaharat, cu obezitate, boli cardiovasculare cronice, boli cronice renale, boli pulmonare cronice, persoane cu afecțiuni oncologice, boli autoimune, persoanele cu imunodepresii, inclusiv persoanele cu infecție HIV/SIDA; persoanele care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Platforma unde se vor putea înscrie cetățenii va fi gata în data de 15 ianuarie.

Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, prin medicul de familie, prin serviciile de call center (aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național: 021.414.44.25), prin Direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont şi să înscrie până la maxim 10 persoane din familie.

Pentru persoanele care sunt în evidență cu boli cronice, sub vârsta de 65 de ani, programarea se face prin medicul de familie. Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare, individual, prin serviciul de call center, pe pagina web, prin Direcția de asistență socială sau, la fel, prin intermediul aparținătorilor.

Pentru persoanele care deservesc activități esențiale, programarea se face prin angajator. Beneficiarul poate să își stabilească, după ce este validat de angajator, ziua și centrul unde vrea să meargă să se vaccineze.

Detalii la: https://bit.ly/3nDBBPq

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate