Cum se impozitează cadourile oferite salariatelor de către angajatori cu ocazia zilei de 8 Martie

0

tichete-cadou

Firmele au posibilitatea acordării de cadouri salariaților sub formă de tichete, bunuri sau vouchere, cu ocazia Paștelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum și cu ocazia zilei de 8 martie. Acestea sunt neimpozabile, dacă valoarea lor pentru fiecare persoană în parte nu depășește suma de 150 lei.

Între tichetele cadou și cadourile în bani sau în natură nu există nicio diferență din punct de vedere fiscal. Cadourile acordate în limita sumei de 150 de lei nu sunt venituri impozabile începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Conform Normelor metodologice de aplicare a art. 76 din Codul fiscal, limita de 150 lei se aplică separat pentru cadourile, inclusiv tichetele cadou, acordate pentru fiecare ocazie din cele prevăzute, pentru fiecare angajat și pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar și în cazul în care părinții lucrează la același angajator. Partea care depășește limita de 150 lei reprezintă venit impozabil din salarii.

Cheltuielile cu cadourile acordate angajaților se deduc la calculul impozitului pe profit, dacă se încadrează în limita de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate