Comunicat de presă SJU Piatra-Neamț cu privire la situația medicamentelor pentru pacienții cu HIV-SIDA

0

medReferitor la deficiențele apărute la finele lunii februarie și începutul lunii martie în derularea Programului Național de Sănătate 1.3 HIV-SIDA la SJU Piatra-Neamț vă informăm că pentru moment a fost asigurat tratamentul necesare pacienților aflați în evidența SJU Piatra-Neamț.

Defectuozitatea apărută în derularea Programului Național de Sănătate 1.3 HIV-SIDA de către SJU Piatra-Neamț care a condus la situația ca o parte dintre pacienții spitalului să nu mai poată beneficia de o schemă completă de tratament din cauza lipsei unor repere este efectul eroii comise de SJU Piatra-Neamț în iulie 2016.

Mai precis, pentru corecta derulare a Programului Național de Sănătate 1.3 HIV-SIDA de către SJU Piatra-Neamț pentru pacienții aflați în evidența spitalului, Ministerul Sănătății prin adresa nr. 41469 din 23.06.2016 a solicitat o previziune de necesar medicamentelor și pentru lunile ianuarie-martie ale anului 2017.

SJU Piatra-Neamț, prin adresa 17956/01.07.2016 recepționată de DSP în data de 04.07.2016 cu nr. de înregistrare 16866, nu a solicitat (prudențial) Ministerului Sănătății previziunile pentru primele trei luni ale anului 2017.

Efectul negativ se datorează și furnizorilor de medicamente din spectrul programului, furnizori deciși de Ministerul Sănătății, care întârzie în mod nejustificat achiziția și livrarea reperelor medicamentoase din acest program național.

Totodată precizăm că efectul negativ s-ar putea remanifesta după data de 10 martie 2017 motiv pentru care am solicitat sprijin activ de la DSP Neamț, coordonator de program și reprezentant al Ministerului Sănătății în teritoriu.

În data de 2 martie 2017 SJU Piatra-Neamț a avut o întâlnire cu DSP Neamț și reprezentantul Asociației pacienților cu HIV pentru o colaborare activă a celor implicați în derularea Programului Național de Sănătate 1.3 HIV-SIDA pentru ca pe viitor asemenea situații să nu se mai poată produce.

Pentru deficiențele care țin de SJU Piatra-Neamț vor fi sancționate: persoana responsabilă de programe din cadrul Serviciului Financiar-Contabil și coordonatorul de program.

Pentru reglementarea modului de derulare a Programelor Naționale de Sănătate se elaborează în prezent o procedură internă cu privire la managementul bugetării, gestionării, achiziției și derulării acestor programe.

Reiterăm că aspectele negative semnalate sunt efectele directe ale unei abordări eronate a SJU Piatra-Neamț de la începutul lunii iulie 2016. Reiterarea are ca scop și reconsiderarea responsabilă pentru aceste efecte negative de către unii reprezentanți media în aparițiile postate în spațiul public.

Manager Liviu Negelschi

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate