Cum se fură banii de pe cardurile turiștilor la Piatra-Neamț

6

Site-ul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Piatra- Neamţ cu sediul în Piaţa Petrodava, Piatra Neamţ, judeţul Neamţ este listat pe site-urile de turism din Neamț ca fiind www.cniptpiatraneamt.ro.

La o simplă accesare, un utilizator de PC sau alt device cu un antivirus performant, de tip premium, cu protecție foarte bună, va constata că site-ul mai sus menționat reprezintă un potențial pericol, de tipul phishing.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu tipul de fraude informatice, phishing-ul sau „înșelăciunea” reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic (ca eBay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

O înșelăciune electronică constă, în mod obișnuit, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-și dea datele confidențiale pentru a câștiga anumite premii, sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicată de obicei și o adresă de web care conține o clonă a sitului web al instituției financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc această metodă pentru a obține date bancare.

În limbaj mai puțin tehnic, cineva a spart site-ul marelui centru de informare turistică din Piatra-Neamț în scopul jefuirii turiștilor care îl accesează.

Nefericitul turist care accesează acest site ce aparține centrului de informare turistică de lângă Petrodava, făcut printr-un proiect din bani europeni, mai precis 625,655 lei, își asumă riscul de a rămâne fără bani pe card.

Noi ne-am exprimat încă de atunci opinia despre acest proiect unde mai mult s-au sifonat banii decât să se cheltuie corect. (click aici pentru articol).

Iată că acum se văd rezultatele banilor prost investiți și serviciilor web de proastă calitate contractate. Avem un instrument creat cu bani europeni și întreținut cu bani publici, instrument cu care se fură banii de pe cardurile turiștilor, deoarece se pare că nu există niciun fel de mentenanță sau sisteme de securitate web. Ce poate fi mai frumos de atât?

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Creativegia Studio spune

    Doar ca idee ce ar trebuie sa insemne phishing-ul
    https://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8En%C8%99el%C4%83ciune_electronic%C4%83

  2. Creativegia Studio spune

    Din cate obs. acest site contine informatie criptata in scopul de proteja continutul nu are nici o treaba cu phisingul ,acea alerta este un fals pozitiv si 90% din siturile ce detin informatii de criptare a sursei vor aparea ca si virusate sau chiar foarte primejdioase.
    https://www.virustotal.com/gui/url/cc35da9a4a0914b6661769819cc56820f76396516983c78d18c5c5fb4b159807/detection

    Prin urmare am folosit o solutie destul de rudimentara sa pot afla aceste lucruri lucrand de peste 18 anii in domeniu va pot spune ca postarea e un mic pafleu…si autorul indrazneste sa si faca comentarii „tehnice”.

    Daca respectivul chiar dorea sa sparga un site si sa implementeze un sistem de plata nu o facea asa,asta e clar.Sunt extrem de multe metode de a „fura” banutid e la turisti chiar foarte inteligente si extrem de greu de detectat de specialisti….

    Mentionez ca nu ma intereseaza cine este autorul sau cine este detinatorul sitului vizat doar am vazut postarea si ma amuzat enorm comentariu Adminului care totusi insista sa explice….evaziv ceva.

    Explicarea se face cu dovezi clare si pe intelesul fiecaruia !

    Plus ca vorbim de Piatra Neamt…..cica turisti….

    1. Florin spune

      Domnul meu.. Nu e frumos sa vorbești despre lucruri pe care nu le înțelegi

  3. Irina S. spune

    Un articol bun pentru manipularea celor neinformați și/sau paranoici. Site-ul menționat este doar unul informativ, nu vinde nimic și nu solicită nicărieri introducerea datelor de pe vreun card bancar. Așa că, nu înțeleg în ce fel ”fură banii turiștilor”! Păcat că telentul scriitoricesc este utilizat în astfel de scopuri! Și că moderați comentariile în sensul nepublicării celor care nu vă susțin.

    ADMIN: Se vede că nu aveți pregătire in domeniu. Nu site-ul este cel care fura ci cei care au spart site-ul. Adica niște oameni rai au spart site-ul și cu ajutorul lui desfasoară o activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale ale celor care viziteaza acest site.

    1. Irina S. spune

      Ha! Ha!
      Platforma cniptpiatraneamt.ro nu transmite, nu prezinta si nu afiseaza nici un formular / mesaj ce face referire la vre-un furnizor bancar sau IFN prin care solicita vizitatorilor sa introduca date bancare sau alte date cu caracter personal !
      În domeniul securității calculatoarelor, înșelăciunea[1] (denumită în engleză phishing, pronunțat /’fi-șin/) reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic (ca eBay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

      O înșelăciune electronică constă, în mod obișnuit, în trimiterea de către atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee sau telefon, în care utilizatorul este sfătuit să-și dea datele confidențiale pentru a câștiga anumite premii, sau este informat că acestea sunt necesare datorită unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. În mesajul electronic este indicată de obicei și o adresă de web care conține o clonă a sitului web al instituției financiare sau de trading. Majoritatea phisherilor folosesc această metodă pentru a obține date bancare.

      ADMIN: Doamne ferește câți specialiști 🙂 TREZIREA !!! Când accesezi un site spart ți se pot fura toate datele adica useri, parole și tot ce ai memorat in browser …adica in Mozilla, Chrome sau ce foloseti. Nu trebuie sa introduci tu datele undeva ….. într-un formular… ca ele să fie furate

      1. Florin spune

        Nici tu nu ai pregătire în domeniu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate