Cum se critică în mod corect guvernul sau sistemul

2

Orice critică de bun simț adusă unui guvern trebuie să înceapă de la calitatea celui care critică. Când spunem calitate, nu ne referim la nivelul de școală, cultură sau morală, ci la nivelul de corectitudine a individului față de sistem.

După ce îți achiți corect datoriile, unele absolut degeaba, față de stat, ai dreptul să începi să critici un sistem față de care tu ești corect, dar despre care crezi că el nu este corect față de tine.

Când ești doar un mic evazionist, asistat social sau unul care fentează taxele și impozitele nu ai calitatea să te revolți, deoarece ești doar un parazit care profită de servicii și infrastructură pe banii plătiți de alții prin taxe și impozite.

Din păcate, peste 90% dintre cei care critică guvernul sau sistemul sunt astfel de paraziți care se dau formatori de opinie, revoluționari sau avertizori publici.

Și acum să vă arătăm cum arată o astfel de critică corectă.

Subsemnatul, administratorul prezentei publicații, posesor a trei contracte de muncă cu toate dările achitate la zi și administratorul unei firme care are datoriile către stat la zero (vezi foto certificat fiscal) afirm că cei care fac acum legi au scos o nouă reglementare legislativă ce mă discriminează și mă enervează.

În afară de taxele pe care le plătesc la asigurările de sănătate pentru cele trei contracte de muncă pe care le am, m-am trezit că pentru că am produs profit și am plătit mormane de bani ca taxe și impozite anul trecut, prin noul Cod Fiscal sunt obligat să mai plătesc încă 2.300 lei la sănătate pentru că am scos dividende, adică profit din firmă.

Deci plătesc de mă usuc la asigurările de sănătate, plătesc taxe și impozite absolut corect și la zi, creez locuri de muncă etc., și tot noi, ăștia care plătim taxe și impozite de ne uscăm, suntem cei supraimpozitați.

Dincolo de toate aspectele morale și economice, vă rog să rețineți aspectul discriminatoriu. Eu plătesc mai mult decât asigurările de sănătate aferente salariului, dar beneficiez de aceleași servicii medicale cu ale oricărui asigurat. Să zicem că aș putea trece și peste această discriminare din empatie și spirit de solidaritate comunitară, dar, domnilor care faceți legi… Guvernule, Parlamentule și Ministerelor… mă ia cu capul când văd că plătesc mai mult impozit pe profit și taxe la sănătate decât firma care administrează Mall-ul Shopping City sau decât multe alte firme cu cifre de afaceri de sute sau mii de ori mai mari decât a mea.

Domnilor parlamentari de Neamț, faceți ceva că se duce țara asta de râpă dacă firma mea a ajuns să plătească mai mult impozit pe profit și taxe la sănătate decât un Mall. Nu mai umblați tot la buzunarele noastre, ale celor mici, să luați 2.300 lei. Mergeți la aceia care învârt milioane de euro și care se ”optimizează fiscal” în baza legilor actuale și ajung să plătească mai puțin decât unii cu niște firmulițe mici. NU ESTE CORECT !

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Luca spune

    „Din păcate, peste 90% dintre cei care critică guvernul sau sistemul sunt astfel de paraziți”

    Asta cu 90% e statistic dovedit sau e subminare subtila a credibilitatii? Ca sa poti critica e suficient sa gandesti cu capul tau nu cu ce iti spune Antena 3, Romania TV, ziare online, Facebook etc.

  2. mickey999 spune

    Eeeeh, fratzica-fratzica… avind in vedere ca o trupa de ortopezi sint arestuitzi, s-a creat un fond obligatoriu (!) de ajutor pentru ei ( cineva trebuie sa le plateasca avocatii…deh…daca n-ati dat shpaga de buna voie … 🙂 )

    Vrei, nu vrei …bei Grigore aghiazma….

    🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate