Cum să îți pregătești casa pentru un bebeluș

0

Odată cu venirea pe lume a unui bebeluș, casa trebuie modificată astfel încât să se potrivească și nevoilor sale. Poate că ai auzit deja de sintagma „babyproof” care s-ar traduce propriu-zis ca ceva rezistent la bebeluș. Ei bine, în primele luni de viață nu e necesară existența unor schimbări majore, însă de îndată ce va începe cel mic să meargă și să se târască prin casă, va fi nevoie de niște modificări pentru a-i asigura siguranța și a proteja în același timp și obiectele din casă. 

Iată care sunt pașii necesari pentru pregătirea casei:

Acoperă toate colțurile ascuțite ale pieselor de mobilier

În perioada în care cel mic începe să meargă de-a bușilea sau chiar în picioare, va începe să exploreze toate colțurile casei, fiind atât de multe lucruri noi și fascinante pentru el. Tocmai de aceea trebuie să te asiguri că nu există riscul de a se lovi de vreun colț al pieselor de mobilier. 

Instalează un kit de monitorizare al copilului

Pentru a te asigura că nu îți scapă nicio mișcare a celui mic în timp ce gătești de exemplu, poți apela la niște camere de supraveghere unde să te uiți atunci când pleacă de lângă tine. Dacă nu ai deja o cameră, descoperă kiturile de supraveghere video cu 4 camere de la A2t.ro. Acestea sunt potrivite de instalat în toate camerele din casă, pentru a te ajuta să-l monitorizezi constant pe cel mic.  

Protejează ușile dulapurilor aflate la nivelul solului

Dulapurile sau măsuțele aflate la nivelul solului pot fi un pericol pentru cel mic, acesta poate încerca să deschidă ușile sau să atingă diverse obiecte și riscă astfel să se rănească. Găsește o protecție dublă pentru închiderea dulapului, astfel încât cel mic să nu reușească să deschidă singur ușa, dacă se întâmplă să rămână puțin nesupravegheat. 

Folosește o husă pentru canapea 

Un bebeluș va face automat și mizerie, astfel că trebuie să eviți mai ales în primii ani de viață să ai țesături foarte sensibile prin casă. Indicat ar fi să ai o husă pentru canapea și fotolii, dacă e cazul, pentru a putea curăța mult mai ușor eventualele pete de murdărie făcute din greșeală. Astfel, nu vei rămâne cu o pată neplăcută pe canapea, ci ai posibilitatea de înlocui husa cu una nouă, dacă nu iese la spălat pata respectivă. 

Pune un covor 

După cum spuneam, cel mic va începe să exploreze întreaga casă, așa că e important să ai un covor, pentru confortul său termic. Dacă se va plimba pe parchet, acesta ar putea destul de rece și dur, iar în cazul unor căzături s-ar putea răni destul de tare. Un covor, va atenua mult mai bine căzăturile și îl va ajuta să se deplaseze mult mai ușor, mai ales când începe să meargă de bușilea. 

Acestea au fost principalele sugestii pentru pregătirea casei pentru venirea unui nou membru. Cu toate că sunt o bucurie, cei mici necesită și foarte multă atenție, timp și resurse din partea părinților. 

Sursă foto: pexels.com 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate