Cum să faci așa ceva copiilor din Piatra-Neamț? Acordarea burselor școlare de merit la Piatra-Neamț – o mare nedreptate

7

La unele școli din Piatra-Neamț, copiii iau burse de merit de la media 8.50 în sus, la altele de la 9.88 în sus.

Primăria Piatra-Neamț a împărțit după formule de calcul doar de ea știute banii pentru bursele școlare. La școlile unde erau prea puțini bani nu i-au suplimentat. Astfel, copiii de la o anumită școală din Piatra-Neamț iau burse de merit de la media 8.50 în sus. La altă școală, tot din Piatra, copiii iau bursa de merit doar de la media 9.80 în sus sau la alte școli de la 9.82, 9.88.

Este incredibil cum a gestionat primăria banii publici de burse pentru elevi de s-a ajuns ca unele școli să dea burse elevilor mai slabi la învățătură față de alte școli. O mare nedreptate făcută copiilor din Piatra-Neamț. Pare ireal ce se întâmplă.

Este de neacceptat să aloci burse de merit din bani publici diferențiat în funcție de la ce școală este copilul și nu în funcție de ce rezultate are la învățătură.

Rugăm învățătorii și directorii școlilor să meargă odată să facă adeziunile acelea la partidul care trebuie că să primească toți banii necesari burselor de merit ale elevilor.

Iosub Robert

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Ana spune

  La liceul la care e copilul meu,bursele se dau o data pe semestru,în loc de fiecare luna. Si atunci când baga,baga câte jumate din banii de o luna..bătaie de joc

 2. Liliana spune

  Copilul meu , eleva in clasa a Va a la un liceu din Piatra.Neamt a terminat sem I cu media 9,93 și nu ia bursa. S-au oprit cu bursele de merit la 9,94 .

 3. Management spune

  Stimate domn, Scoala Elena Cuza nu a primit inca banii de la Primarie pentru bursele de merit! Poate alte scoli au primit! Intrebati Primaria! Noi gestionam banii care ne sunt trasmisi de ordonatorul de credite!

 4. Petru spune

  Legea spune (din câte știu) că primesc bursă de merit elevii care au media pe anul trecut sau pe semestrul anterior( pt cei de clasa a V-a) 8, 50 și 10 la purtare. Este foarte bine că le-au dat. Trebuia ca directorii școlilor care au dat burse doar de la o anumită medie să se implice mai mult, dar fiind vorba de muncă pt aceste dosare și plată, probabil este mai ușor să faci 100 de dosare / unitate de învățământ decât 300-400…. Sunt școli/ licee unde nu au primit burse de merit nici elevii cu media 10….cu siguranță sunt părinți care pot confirma ceea ce spun. Deci despre ce vorbim? Cine trebuie să facă demersuri?

 5. Loredana spune

  Pana acum nu ai dat decat celor cu medii peste 9.50…acum cica ar da de la 8.50…dar elevii care au bursa Bani de liceu sau bursa sociala, nu au dreptul sa cumuleze 2 burse…adica daca un elev este cu o situatie materiala mai putin buna si invata bine, nu poate sa primească si bursa de merit…bine ca altii pot cumula mai multe venituri…elevii buni la învățătură nu pot

 6. Maria spune

  Unii mai destepti ca altii. 🙁 Fiul meu a terminat clasa a-X-a anul trecut cu media 9,33 fiind elev la un liceu de ,,prestigiu” din oras. Burse de merit la respectivul liceu au primit doar elevii cu media 10. Imi pun intrebarea… al meu e mai prost sau trebuie sa traumatizez copilul sa ia numai 10 ca sa primeasca niste amarati de bani? La fel s-a intamplat si cu bursa pe caz de boala. Acte peste acte si fluturasi de salariu pentru ca in final sa imi spuna ca nu ne incadram cica. Pai stau stramb si judec drept….copilul meu e bolnav ca vrea el sau asta are stransa legatura cu banii care imi intra in casa?

 7. rares vasile spune

  Bursele de merit s-au dat pe hartie,nu stiu pe nimeni care sa fi incasat efectiv banii. parintii nu sunt primiti in scoala,pe copii nu ii baga in seama cand se duc sa intrebe,la mailuri secretariatele nu raspund…..organizare romaneasca. Exemplu: Scoala Elena Cuza( nr 4).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate