Cum plătește populația gunoiul produs de băieții deștepți din Piatra-Neamț?

10

brantnerMulte miliarde merg spre firma Brantner care ne strânge gunoiul din oraș. Din verificările pe care le-am facut noi reiese că firma Brantner nu încarcă facturile de gunoi cu cantități în plus, ba chiar în unele cazuri facturează mai puțin decât ridică. Cu toate acestea, unii băieți deștepți reușesc să fenteze sistemul, așa că în timp ce asociațiile de locatari plătesc de se cocoșează, unii șmecheri nu plătesc deloc gunoiul pe care îl produc sau plătesc în bătaie de joc un metru cub la câteva luni.

Desigur că băieții deștepți care fentează plata gunoiului nu sunt oameni amărâți, șomeri sau angajații vreunei case de copii, ci oameni care au bani, conexiuni, îngeri păzitori, relații politice și nu mai știu să se oprească.
În calitate de cei mai vehemenți critici ai Brantner-ului, vă putem spune cu certitudine că în acest fenomen în care populația ajunge să plătească gunoiul băieților deștepți, firma Brantner nu are absolut nicio vină, ba chiar este și ea la fel de păgubită și înșelată cum suntem noi toți cei care plătim.

În calitate de unic colector al gunoiului menajer din Piatra-Neamț, Brantner tot sesizează de ani de zile autorităților că unii comercianți sau chiar complexe comerciale sau restaurante nu au contract de ridicare a gunoiului, ceea ce înseamnă că ori îl aruncă ilegal pe undeva, ori de cele mai multe ori îl transportă și îl pune pe la pubelele din jurul unității comerciale sau din oraș, dar lucrurile par a se mișca foarte greu. Totuși, cine e atent la detalii poate observa că de multe ori, unele pubele de gunoi de pe la asociațiile de locatari sunt pline pe jumătate seara, iar până dimineață gunoiul este plin cu vârf de parcă toți pensionarii din bloc au decis să ducă gunoiul numai după miezul nopții.

gunoi-pioatra-neamtAceastă situație ar cam trebui să înceteze la Piatra-Neamț și pentru că poliția locală sau chiar și poliția municipală nu prea poate să se ducă să le bată unora la ușă, pentru că așa e modelul la Piatra-Neamt, ne asumăm noi sarcina de a începe să deranjăm, indiferent de consecințe și de marile personalități din Piatra-Neamț care se vor simți ofensate.

Pentru început vom da două nume sonore și, ulterior, ușor ușor, îi vom deranja pe toți acești șmecheri, pentru că a sosit momentul ca pensionarii și oamenii cinstiți din acest oraș să nu mai plătească niciun gram din gunoiul bogătașilor.

Primul personaj care ne-a atras atenția este Ouatu Vasile care apare ca fiind principalul acționar al Centrului Comercial Unic și de care ni se tot spune șoptit să nu ne luăm pentru că are legături pe la servicii, drept pentru care am zis că a sosit momentul să-i facem și noi o legătură la serviciul de salubritate, ca sa aibă legături cu toate serviciile, nu?  Deci, ca să nu o lungim foarte mult: în ultimii 3 ani de zile Complexul Comercial Unic SA, care îl are ca acționar principal pe Ouatu Vasile, a dat spre colectare firmei Brantner 20 metri cubi de gunoi. În traducere: Complexul Unic a produs o medie de 15 grame de gunoi pe zi.

Al doilea personaj care ne-a atras atenția și despre care ni s-a sugerat că nu e bine să vorbim pentru că ”are multe conexiuni” este domnul Măstăcăneanu Viorel care deține prin una dintre firmele lui restaurantul Rustic din Ștrand, stabiliment care în ultimi 3 ani a dat spre colectare Brantnerului cam zero metri cubi.

Adică tot gunoiul a fost plătit de firma Perla Invest care aparține primăriei, deci din banii noștri sau, mai corect, spus Perla Invest a rămas datoare la Brantner cu o sumă de peste un miliard de lei vechi. În cazul Rustic situația e și mai frumoasă, deoarece domnul Măstăcăneanu (subiect tabu la Piatra-Neamț) nu a plătit nici curent sau gaz, toate fiind de la Perla Invest, cum la fel nu au plătit nici cei cu restaurantul de pe Cozla și multi alti șmecheri, dar acesta va fi un subiect separat.

Deocamdată atât pentru azi, dar să nu se culce nimeni pe o ureche, pentru că vor urma nume alte nume de persoane și firme… Abia am început, iar ținta acestui demers este ca până la sfârșitul anului populația să nu mai plătească niciun gram din gunoiul firmelor, restaurantelor, comercianților etc.. Prețul gunoiului este deja destul de mare și e clar că nu poate fi scăzut, așa că e momentul ca măcar să platim doar gunoiul nostru, nu și al altora.

Poate nu ar fi rău ca în acest demers să ni se alăture si autoritățile și, de ce nu, toată lumea, căci nu e mare greutate să facem câte o poză cu telefonul tuturor comercianților care pun gunoiul în pubelele asociațiilor de locatari.

Iosub Robert

P.S.: În curand vă vom spune și ce se întâmplă cu banii încasați din depozitarea gunoiului, căci Brantner doar colectează. Afacerea adevărată e la depozitare.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
10 Comentarii
 1. cosmin gafincu spune

  pentru ca acest gunoi sa fie „pus” asociatiilor de proprietari trebuie ca primaria sa „puna” niste oameni de baza la asociatiile de proprietari , trebuie ca politia si parchetul sa se prefaca a nu intelege ce se intampla . in momentul in care cineva pune intrebari – incep amenintarile , hartuirile .
  un exemplu bun este si ghena de la intrarea in parcarea kaufland – obor , unde se cam arunca tot gunoiul din cartier , de la vile , magazine , ateliere , etc .
  desi este total inestetic , nu deranjeaza pe nimeni , nici macar proprietarii ce locuiesc in zona . nu mai vorbim de carutele cu tigani .
  imbecilii de proprietari , in cele mai multe cazuri , habar nu au cam cati bani se pot sifona prin astfel de „activitati edilitare ” ; gunoi , apa , canalizare , spatiul verde , incalzire , etc.
  sper ca nu imi stergeti comentariul , ca de obicei .
  despre simtul civic , in aceasta localitate , mai bine nu vorbim .
  asa cum v-am mai spus , presa a participat din plin la prostirea populatie si la manipulare .

 2. Privitor spune

  La gunoi se plateste ca si la apa, de aici si tarifele marlanite pentru cei multi si „prosti”. Primarul cel corect, cinstit si mort de dragul urbei citeste pe aici?

 3. VIO spune

  romii de pe str.darmanesti cara seara tomberoane cu gunoi si le descarca in tomberoanele de la blocuri.

 4. Gheorghe Preda spune

  Dupa normele europene 10m iar parcarea la 5m

 5. Florentin Timofte spune

  Sa vedeti ce frumos si bine e acolo unde acesti baieti destepti au asezat pubelele de gunoi la nici 5 metri de geamul de la bucatarie ! Tot sa stai la masa cu tomberonul de gunoi si cu toate mirosurile posibile in nas .Sunt curios si care este distanta minima legala de amplasare a acestor pubele fata de geamurile unor apartamente !

 6. Chirica spune

  Si populatia este inselat pentru ca se incaseaza un mc de persoana pe luna.1 mc = 1000 litri,o caldare de gunoi are 10 litri.1000 l : 10 l= 100 galeti pe luna de gunoi ,rezulta ca ducem in fiecare zi la gunoi cate 3,3 galeti(100 galeti : 30 zile=3,3 galeti pe zi)

  1. Cetatean spune

   Stai calm ca nu platesti un metru cub

   1. Privitor spune

    Chiar un mc (8,2 lei / luna) se plateste de fiecare persoana care sta la apartament, deci nu mai umbla cu diversiuni. Daca in apartament stau trei persoane se platesc 3 mc/luna.

 7. Ciprian spune

  Cam asa ar trebui sa arate presa in Piatra Neamt. Felicitari !

 8. stefana spune

  d-nul Rosu SC Emilcos str.Ana Ipatescu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate