CUM EŞTI MANIPULAT – Vă aduceţi aminte cum au scos benzina cu plumb de la vânzare?

1

Se împlinesc 20 ani de când benzina cu plumb a fost scoasă de la vânzare în România. Motivele au fost legate de poluare. Ni s-a spus că cercetătorii au găsit o legătură între tetraetil de plumb din benzină şi morţile infantile şi multe alte nenorociri pe care le-ar aduce folosirea acestui tip de combustibil.

Acum, după 20 ani, statistica vorbeşte. Nu s-au redus, ci din contra, au crescut toate cazurile de afecţiuni pe care ziceau ei că le vor reduce iar nivelul de poluare nu s-a modificat.

În schimb s-a modificat ceva. Au crescut foarte mult vânzările de piese de schimb pentru motoare şi dacă acum 20 de ani auzeaţi rar pe cineva care să aibă probleme cu motorul maşinii, acum auziţii mult mai des de astfel de defecţiuni.

Nu vrem să vă încărcăm acum cu tot felul de informaţii legate de elementul chimic tetraetil de plumb ce a fost scos din benzină şi cum proteja el motorul. Este suficient să vă uitaţi singuri la statistici. Au trecut 20 de ani şi nu a scăzut numărul de cazuri la nici o afecţiune pe care o asociau specialiştii cu folosirea acestui tip de combustibil, ci din contra, numărul lor a crescut. Ce s-a modificat vizibil cu ochiul liber, în sensul că a crescut foarte mult, a fost doar producţia şi comercializarea de piese de schimb pentru motoare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. Leo Taxil spune

  Din păcate, dezinformarea de azi vine chiar de la ”Ziarpiatraneamț”; iată motivele:
  1) Numeroase studii efectuate de cercetători din mai multe state arată foarte clar că tetraetilul de plumb a fost cauza principală într-o serie de milioane de boli neurologice și pulmonare;
  2) Creșterea vînzării de piese pentru motoare auto nu se manifestă numai la cele cu aprindere prin scînteie (Otto), ci și la cele cu aprindere prin compresie (Diesel), care nu au nevoie de tetraetil de plumb! Chiar și mecanicii auto vă vor spune că nici Mercedes-ul nu mai face mașini bune! Cauza reală este ”Conspirația uzurii planificate” prin care prin care capitalismul sălbatic actual distruge resursele planetei și le transformă în deșeuri (citiți acest articol: https://flamuraverde.wordpress.com/2011/05/18/piramida-deseurilor-conspiratia-uzurii-morale-planificate/ și vizionați acest documentar șocant: https://www.filmedocumentare.com/piramida-deseurilor/)
  3) Tetraetilul de plumb nu este un element chimic, ci o substanță chimică organică complexă care conține elementele Carbon, Hidrogen și Plumb.

  ADMIN:
  Studiile sunt neinteresante… statistica spune că acele boli au crescut ca număr de cazuri deci scoaterea tetraetilului nu a schimbat nimic.

  Nu are sens să vă explicăm acum cum antrenează elementul Plumb depunerile din motor și le elimină sau cum blochează autoaprinderea ca timpul ”detenta” să fie când trebuie și cum trebuie…

  Opinia dvs. este una exprimată civilizat și o respectăm.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate