Cum arată corupția la Neamț. Transparența cheltuirii banilor publici la primăria Piatra-Neamț

3

Deși s-au instalat comod la primăria din Piatra-Neamț, noii liberali nu reușesc să implementeze transparența în privința cheltuirii banilor publici, transparență mult trâmbițata în campania electorală.

Să nu creadă cineva că primarul ar trebui să facă tumbe, incantații, investiții sau mari strategii pentru transparentizare. Nu. E nevoie doar de 60 de secunde din viața lui de edil. 60 de secunde în care să spună tuturor subordonaților ”De azi se respectă legea și HCL 238/2017” care spune:

Am încercat să aflăm, de exemplu, ce cheltuieli au făcut școlile în perioada de pandemie mai ales la cele care au oferit cazare de tip carantină, că umblă zvonuri de mare jaf din banul public. Am încercat să aflăm multe lucruri, dar, din păcate, pe site-ul primăriei Piatra-Neamț care este un dezastru informatic, transparența este doar o lozincă și digitalizarea o poveste.

Încălcarea HCL 238/2017 la primăria Piatra-Neamț este de natură să favorizeze corupția și să ajute mulți corupți să scape nepedepsiți. Chiar dacă vrei sa verifici suspiciuni de corupție e extraordinar de greu. Intri în mocirla unor comunicări scrise în care ți se răspunde în cel mai fericit după mult timp. Cum tot ce ține de corupție e un puzzle, după primul răspuns ai nevoie de al doilea și apoi de al treilea și până ce te documentezi trec luni, poate chiar ani.

Un exemplu crâncen de concret și adevărat este solicitarea scrisă pentru obținerea de informații publice făcută de USR adică chiar de partenerii de guvernare ai PNL. Acum multe luni de zile USR-iștii, cei care au fost votați și sunt în consiliul local au solicitat primăriei informații despre terenurile și imobilele municipalității. Credeți că le-a răspuns Primăria Piatra-Neamț? Desigur că nu. La fel nu se va răspunde la foarte multe cereri de informații publice care ar fi trebuit de fapt să fie pe site-ul primăriei… pentru că trebuie protejată corupția.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Al spune

    E 238 … Nu 237..

  2. A spune

    Sigur e 237 din 2017? Apare ceva cu rectificare buget acolo..a

  3. Pnl=psd spune

    Adevărată corupție este și la societățile subordonate Consiliului Local, gen achiziții de bitum prin Xdatasoft, doar un exemplu de achiziție a societății Publiserv. Acestea când se vor tranparentiza?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate