Cum arată corupția la Neamț. Grădinița de sifonat bani publici

1

În municipiul Piatra-Neamț, în cartierul Speranța se află o grădiniță care este în construcție de peste 10 ani. Fiecare cum vine la putere promite că o va termina și bagă saci de bani în ea. De mult timp s-a pierdut șirul promisiunilor, dar mai ales al banilor băgați în această construcție. O sursă din primărie ne-a spus că dacă adună cineva toți banii sifonați prin această construcție de când a început ea și până acum, suma va fi suficientă pentru construit 2-3 grădinițe de la zero.

Prin această grădiniță au mers bani în special în anii electorali, la o mulțime de firme de partid, iar unele lucrări, din ce spun gurile rele, au fost nu doar supraevaluate, dar și facturate de mai multe ori în ani diferiți. Dar să vedem un sumar al grădiniței de sifonat bani publici:

22.05.2020 V-am prezentat prefectul și primarul spunând cum fac lucruri frumoase și vor termina grădinița din Speranța. (click aici pentru articol)

06.06.2019 Vă spuneam același lucru. ”Locuitorii din cartierul Speranța vor avea o școală și o grădiniță”... etc. și, culmea, vă prezentam aceeași poză de la proiect. (click aici pentru articol) Penibil, nu?

19.06.2017 Vă prezentam, de asemenea, cum s-a primit o finanțare, iar banii vor acoperi fondurile necesare finalizării grădiniței și școlii din Speranța. (click aici pentru articol) Ridicol, nu?

13.02.2017 Vă prezentam tot școala din Speranța și problemele datorate lipsei unităților de învățământ de aici și vă spuneam cum se va solicita Guvernului României să finanțeze finalizarea lucrărilor la Școala și Grădinița din cartierul Speranța. (click aici pentru articol)

07.01.2016 Încă mai credeam că se pot rezolva lucruri și propuneam primăriei chiar să ia banii din bugetul de presă să termine grădinița din Speranța.
”În cazul în care primăria Piatra-Neamț realocă banii pentru presa locală la continuarea lucrărilor de la grădinița din Speranța, publicația noastră va oferi pe tot parcursul anului 2016 gratuitate la orice publicitate și promovare venită din partea municipalității” ziceam noi în 2016. (click aici pentru articol)

02.10.2015 Vă spuneam că ”de ani de zile această construcție așteaptă să se transforme într-o grădiniță care ar fi de un real ajutor pentru toți părinții care trebuie să își transporte copiii la mulți kilometri distanță.” (click aici pentru articol)

Din păcate, construcția acestei grădinițe din Speranța se întinde pe mulți alți ani în urmă. Așa de mulți, încât nimeni nu mai știe clar când a început, dar periodic politicienii noștri merg acolo și fac poze sau doar ne spun cum o vor da la gata după care mai investesc o valiză de bani care ajung de regulă la un constructor agreat politic și grădinița tot nefinalizată rămâne.

Așa arată corupția la Neamț. Trăiește și crește o dată cu noi, alături de noi, hrănindu-se cu indiferența și banii noștri.

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. patrihotz spune

    asa si cu Speranta romanilor la mai bine, s-a furat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate