Propunere de realocare a bugetului pentru presă de la Primăria Piatra Neamț

2

Anual se cheltuiesc din banii primăriei și ai societăților subordonate în medie peste 3 miliarde de lei vechi pentru publicitatea în presa locală.
Propunerea ziarpiatraneamt.ro este ca primăria Piatra Neamț să reducă aceste cheltuieli cu 95% și să pună pe propriul site și pe pagina de facebook toate informațiile publice care pot fi accesate direct de zeci de mii de pietreni sau pot fi preluate de presa locală. Să rămână bugetate doar anunțurile care sunt obligatoriu de dat în Monitorul Oficial sau în alte publicații.
Propunem ca suma economisită de aproximativ 1,5 miliarde lei vechi din bugetul primăriei (restul fiind din bugetele firmelor subordonate) să fie folosită pentru a se continua lucrările oprite la grădinița din cartierul Speranța.
Presa locală este una competitivă și cu siguranță s-ar descurca îngradinita-speranta piața liberă și ar fi de acord să renunțe la niște bani care să meargă la o grădiniță de care este mare nevoie.
Mai trebuie doar ca cineva la primărie, care să nu se teamă de nimic, să taie drastic bugetul pentru media locală în favoarea micuților din cartierul Speranța.
Propunerea noastră nu este o inițiativă care ne aparține, ci o opinie generală a multor pietreni cu care ne-am consultat și care ar vrea să vadă o presă ce nu depinde de banii instituțiilor locale. În acest sens am demarat și un sondaj de opinie pentru a argumenta cu voturile pietrenilor propunerea noastră legată de bugetul Primăriei Piatra Neamț.
În cazul în care primăria Piatra-Neamț realocă banii pentru presa locală la continuarea lucrărilor de la grădinița din Speranța, publicația noastră va oferi pe tot parcursul anului 2016 gratuitate la orice publicitate și promovare venită din partea municipalității.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Flo Bete spune

    Aveti tot respectul meu ,si la nevoie sprijinul , pentru aceasta inedita initiativa. Veti face fericite sute de familii din Speranta . Lipsa unei gradinite dar si a unei scoli ,a dus la refuzul ,multora dintre familii ,a repartitiei pentru o locuinta ANL obtinuta de la primarie.

  2. Florin spune

    Ideal era sa se construiasca aceasta gradinita exact cand s-a inceput. Acum copii din cartier au crescut. Nu striu daca mai sunt in Speranta copii astfel incat sa se formeze 3 grupe ( mica, mijlocie, mare). Da oricum decat sa stea sa se degradeze, mai bine sa o termine si saii dea o destinatie ca e pacat de banii bagati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate