Cum arată corupția la Neamț. De ce avem drumurile așa de proaste în Piatra-Neamț?

2

Toată lumea se întreabă de ce avem atâtea petice și canale care nu sunt la nivel cu străzile în Piatra-Neamț. Răspunsul este unul scurt: din cauza corupției.

De ce din cauza corupției? Simplu. Există două modalități de a reabilita un drum. Prima modalitate este scoaterea lucrării la licitație unde să vină ce firmă vrea și să execute lucrarea, iar a doua metodă este direcționarea lucrării către o firmă controlată politic, de unde iau bani o mulțime de oameni angajați pe criterii politice și aici ne referim la Publiserv.

Problema care apare atunci când primăria dă asfaltările să le execute Publiservul este că lucrările trebuie să apară în acte ca fiind REPARAȚII la drum și nu REABILITARE sau ASFALTAREA în întregime, deoarece legea impune ca în afară de REPARAȚII restul lucrărilor să se scoată la licitație, iar licitație înseamnă că nu se mai pot direcționa politic banii.

Așadar, ca să nu fie obligați să scoată la licitație lucrările, cei de la primărie le dau sub formă de REPARAȚII la Publiserv și de aici calitatea proastă a drumurilor. REPARAȚIA unui drum înseamnă că nu e voie să se asfalteze mai mult de 40% din suprafața sa și așa apar asfaltările pe petice și bucăți. REPARAȚIILE la un drum mai înseamnă și că nu ai voie să rașchetezi din drum decât stratul de uzură, adică maxim 4 cm și așa apar canalele mai jos decât asfaltul. Se înlătură 4 cm și se pune … cât se pune.

Toate aceste șmecherii prin care în loc să se REABILITEZE se REPARĂ drumurile din Piatra-Neamț sunt apanajul corupției politice și se fac pentru a se direcționa bani către Publiserv ca de acolo să poată lua cine trebuie salarii, indemnizații, lucrări, etc. Dacă aceste lucrări s-ar scoate la licitație, Publiserv nu ar face față să concureze în piața liberă cu firmele specializate din domeniu și banii ar ajunge la cine face treaba bună la prețuri bune nu la cine vrea PNL/PDL, PSD, USR, PMP.

Toți care au condus și conduc municipalitatea au profitat și profită în continuare de această șmecherie până în ziua în care se vor fi invitați la discuții de vreun procuror.

Să nu înțeleagă cineva că Publiserv este o firmă unde se fac doar șmecherii. O astfel de firmă este foarte utilă municipalității cu condiția ca municipalitatea să dea resursele necesare pentru dotarea firmei și să lase conducerea firmei să facă ce trebuie ca să devină performantă și să poată participa la licitații ca ulterior să poată face lucrări de calitate pe toată suprafața drumului, nu doar reparații.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Stefan spune

    D-le Iosub, ceea ce spuneti reprezinta inca un argument pentru desfiintarea firmelor primariei!Sa ne aducem aminte ca ele au fost inventate de fostul primar Rotaru si mentinute si inmultite de Pinalti!

    ADMIN: Nu trebuie desfiintate ci depolitizate…

  2. Un fin observator spune

    Il invit pe domnul primar sa ne plimbam la bra pe trotuarele de pe strada Obor, vis_a-vis de Kaufland.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate