Cum arată corupția la Neamț. Angajarea asistentelor la spital

1

Modul în care se angajează asistenții/asistentele la spitalul din Piatra-Neamț este exemplu perfect de evoluție și metastazare a corupției la Neamț.

Acum 20-30 de ani, să fii asistent în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț era o onoare și presupunea un întreg proces de angajare. Chiar dacă în unele cazuri se dădea șpagă sau se foloseau pile, nu exista să ajungă asistent cineva care nu știa meserie.

Acum 10 ani a început la modul serios angajarea pe mită, aceasta variind de la 2.000 euro până la 8.000 euro. Văzând cum vine bănetul, mafia din spital a înțeles că banii cei mai mulți vin de la cei care habar nu au să facă o injecție și au găsit soluția: Consiliul Județean Neamț.

Puțină lume știe că pe vremea când consiliul județean era condus de PDL s-a schimbat regulamentul de organizare a concursurilor de angajare a asistenților la spitalul din Piatra-Neamț. Mai exact, consilierii județeni, în nemernicia lor, au votat scoaterea probei practice de la angajarea asistenților. De atunci, asistenții din spital sunt angajați pe examene grilă sau ce hârtii mai completează ei. Pot să nu fi făcut în viața lor o injecție, dacă se pricep la teorie sau au răspunsurile la examen sunt angajați.

Acum, profitând de pandemie, PDL/PNL si-a definitivat opera și asistentele sunt angajate nu doar fără probă practică, dar și fără examen. Angajarea se face prin selecție de dosare.

Această capodoperă criminală legiferată la nivel național de PNL și la nivel local de PDL nu este combătută după cum bine vedeți de nimeni de la alt partid pentru că mafia din sănătatea nemțeană e peste clasa politică locală.

Aceasta este fața criminală a corupției din Neamț. În timp ce nimeni nu angajează oameni fără probă de lucru, la spitalul din Piatra Neamț este angajat personal medical fără probă practică. Cel care nu știe, are tot timpul să învețe… pe pacienți…

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. Stefan spune

    O asistenta are salariu de 7-8000 lei in pandemie…Probabil, s-a marit si spaga de la 8000 de euro.Greseala este in legislatie, care nu ar trebui sa permita angajarea fara proba practica.Mai mult, dupa mine ar trebui desfiintate aceste facaturi de scoli postliceale de „asistente”.Scoloile de asistente ar trebui sa functioneze doar pe langa Facultatile de Medicina.Stiti ca se poate inscrie la postliceala si o persoana fara bacalaureat?!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate