Cum alegi cele mai bune cabine de duș pentru acasă?

0

sursa foto: www.germanquality.ro

Ești în căutarea celei mai relaxante experiențe de duș și, în același timp, vrei o schimbare rapidă, dar de efect în baie? Ei bine, alegerea unei cabine de duș îți va permite să faci declarația decorativă pe care ți-o dorești. Probabil ai descoperit deja că există o mulțime de opțiuni disponibile dintre care poți alege, ceea ce face aparent imposibilă selectarea unui anumit model. Nu-ți face griji: îți oferim câteva sfaturi simple pentru a găsi cabina de duș perfectă pentru nevoile și baia ta.

Ce tip de cadru este potrivit pentru cabina de duș?

Cabinele de duș cu ramă sunt cele mai populare și mai tradiționale modele; ușor de instalat, acestea sunt disponibile în multe stiluri, ceea ce facilitează asortarea cu celelalte elemente și accesorii din baie;

Opțiunile fără ramă au ca rezultat un aspect curat și minimalist, iar baia va părea mai mare și mai elegantă; deși sunt ușor de curățat și de întreținut, trebuie să știi că acestea implică o instalare mai complicată și ar putea fi nevoie de un specialist;

Cabinele de duș semi-frameless sunt o variantă ideală dacă nu știi ce să alegi dintre cele două menționate mai sus și dorești să combini abordarea minimalistă cu un accent decorativ.

Este mai bine să alegi o cabină de duș completă sau un paravan de duș walk-in?

În funcție de buget, de nevoile și de aspectul băii tale, trebuie să alegi, de asemenea, între o cabina dus tradițională complet închisă sau un duș walk-in:

Cabinele de duș complete sunt cea mai bună soluție all-in-one: pe lângă ușa și structura de sticlă, acestea includ de obicei panouri pentru a proteja pereții de apă și umiditate și o cădiță în zona inferioară montată pe pardoseală.

Dușurile de tip walk-in sunt opțiuni elegante care oferă băii un aspect mai spațios și aerisit. Deși păstrează panoul și structura de sticlă, se montează direct pe gresie; aceste variante sunt, de asemenea, opțiuni mai accesibile pentru cei care suferă de probleme de mobilitate.

Care este cea mai bună sticlă pentru ușile de duș?

Gândește-te la obiceiurile tale și la senzația pe care ai vrea să o creezi în baie pentru a-ți da seama dacă ar trebui să optezi pentru uși din sticlă transparentă sau mată:

Ușile din sticlă transparentă au ca rezultat un design aerisit și minimalist, ce face ca baia ta să pară mai mare și chiar mai luminoasă; cu toate acestea, vor necesita o curățare mai profundă și mai frecventă, deoarece petele de apă vor fi mai vizibile și s-ar putea să nu fie opțiunea potrivită dacă ai nevoie de puțină intimitate (de exemplu, dacă împarți baia cu niște colegi de apartament);

Ușile din sticlă mată sunt mai degrabă practice și versatile, deoarece sunt de obicei disponibile în multe opțiuni de design și sunt o alegere mai bună dacă ești în căutarea unei anumite intimități; de asemenea, vor fi mai ușor de curățat și de întreținut;

Dacă ai o baie deosebit de mică, ar fi bine să optezi pentru sticlă transparentă, deoarece ușile mate pot face ca aceasta să pară mai îngustă și mai întunecată.

Există, de asemenea, unele opțiuni mai puțin populare, dar frumoase, care ar putea funcționa mai bine cu stilul băii tale: sticla colorată se poate potrivi cu ușurință cu paleta camerei și poate adăuga o notă stilistică, păstrând în același timp avantajele modelelor transparente; sticla texturată și cu model poate obține un efect similar cu cel al modelelor mate, dar într-un mod mai personalizat.

Așadar, indiferent de preferințele tale și de bugetul disponibil, există o varietate de opțiuni de cabine de duș care pot transforma baia ta într-un adevărat paradis al relaxării și îngrijirii personale! 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate