Cum alegem jucăriile bebelușului?

0

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când auzi jucării pentru bebeluși? Sunt ideale atunci când ești în căutarea unui cadou pentru un bebeluș. Sunt excelente atunci când vrem să îi ținem ocupați pe copii. Însă, de cele mai multe ori, nu acordăm o atenție suficientă categoriei de vârstă pentru care fiecare jucărie este recomandată. Chiar dacă unii sunt de părere că un bebeluș se poate juca cu absolut orice jucărie, pentru stimularea simțurilor sale jucăriile trebuie aleasă în funcție de vârstă.

Între 0-6 luni

În primele luni de viață, bebelușul se familiarizează progresiv cu mediul înconjurător, se folosește în special de simțuri. Va fi, drept urmare, interesat în special de sunete, culori, texturi și mișcări. Va învăța, în egală măsură, caracteristicile unor obiecte, fie ca sunt aspre, moi sau netede, mobile sau imobile, subțiri sau groase. Până la trei luni, vederea sugarului este încă limitată, vede doar lucrurile care sunt așezate la minim 30 de centimetri de el. Abia începând cu vârsta de 4 luni bebelușul începe să fie interesat de jucării. Vrea să le atingă, să le țină în mâini sau chiar să le bage în gură.

Între 6-12 luni

Aceasta este vârsta dezvoltării și exersării folosirii mâinilor. La șase luni bebelușul adoră să manipuleze diferite obiecte, îi place să le ridice și să le pună jos. Începând cu această vârstă bebelușul va începe să adore jucăriile de baie. Pe măsură ce se apropie prima sa aniversare, bebelușului îi place să adune jucăriile chiar dacă uneori mai este neîndemânatic. Pentru această vârstă părinții trebuie să aleagă jucării moi ca să nu existe riscul ca bebelușul să se rănească, cum sunt cele de pe https://www.casutacujucarii.ro/jucarii/jucarii-pentru-bebelusi . Tot la această vârstă, bebelușul începe să meargă de-a bușilea, drept urmare, este cel mai potrivit moment de a-i oferi jucării care să îl incite să se deplaseze mai mult. Începe să fie din ce în ce mai interesat de oglinzi, jucăriile dotate cu o suprafață reflectorizantă sunt deci binevenite.

Până la 18 luni

Pe măsură ce se apropie de vârsta de 18 luni, bebelușul începe să stea din ce în ce mai mult în picioare. Îi place foarte mult să se joace, în special să tragă și să împingă obiectele. Descoperă încetul cu încetul muzica și nu se poate abține să nu danseze atunci când aude muzica. Îi place și nisipul, să modeleze, apa și în parc are tendința să se joace cu pământul și cu frunzele. Părinții pot alege la această vârstă jucării pentru nisip, jucării din pluș, jocuri de construcție și multe altele. Părinții îi pot citi micuțului din cărticele adaptate vârstei și să îi arate unele obiecte deoarece în jurul acestei vârste începe să spună și primele cuvinte.

Vârsta este cel mai important criteriu după care părinții trebuie să se ghideze în alegerea jucăriilor. Fiecare vârstă are propriile sale caracteristici și particularități în ceea ce privește gradul de dezvoltare al bebelușului, al intereselor și abilităților. Jucăriile trebuie să fie adecvate vârstei și să stimuleze în același timp. Joaca este un element esențial în dezvoltarea sa mentală, fizică și emoțională.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate