„Tarata, mincinosul comunist sa vina aici sa vorbeasca cu noi !”

15

„Tarata, mincinosul comunist sa vina aici sa vorbeasca cu noi” au strigat protestatarii sositi la mitingul din 22.07.2013 ce viza micsorarea pretului apei potabile in Neamt .
Din pacate, in marea lor majoritate, participantii la miting nu prea stiau de ce se afla acolo. Unii credeau ca au venit sa protesteze contra scumpirii pretului apei vorbind la viitor cu toate ca scumpirea s-a produs deja . Nimeni nu a putut sa ne spuna corect cu cat s-a scumpit metrul cub de apa . Nimeni nu a stiut sa ne spuna cine aproba scumpirea apei si in general persoanele prezente nu aveau notiuni minimale despre subiectul pe care se organizase protestul, de unde putem deduce ca sarmanii oameni apasati de nevoi au fost doar o masa de manevra politica .

Pe baza confuziei totale asupra motivului protestului, desi nu cred ca asta s-a dorit, oamenii odata ce s-au trezit in fata Consiliului Judetean, stiind ca acesta este actionarul majoritar la Apa Serv, au considerat ca este normal sa vina presedintele Consiliului Judetean sa stea de vorba cu ei, mai ales ca liderul lor le spusese sa stea linistiti ca vine si domnul Culita Tarata .
Oamenii au asteptat  putin dar s-au plictisit repede si au solicitat in stilul caracteristic manifestatiilor romanesti sa vina sa stea de vorba cu ei domnul presedinte Culita Tarata, ba chiar la un moment dat, un grup de protestatari s-a hotarat sa mearga peste domnul presedinte in birou, dar au fost impiedicati cu promptitudine de jandarmii prezenti .
Nu stim ce au vrut sa faca organizatorii mitingului, dar din punctul nostru de vedere, cand a inceput mitingul domnul Culita Tarata le era partener in lupta iar cand au plecat acasa era omul rau care nu a vrut sa stea de vorba cu ei .
In final, reprezentantul protestatarilor a schimbat discursul la 180 de grade, realizand ca nu e nici o sansa reala de ieftinire a apei si a pus ca primordiale niste cerinte care nu au prea multa legatura cu realitatile nemtene… ceva legat de initiative legislative de transformare a apei in aliment si de schimbare a legii legata de contorizare si alte chestii care au plictisit imediat protestatarii .
Ca sa ne dam cu parerea pana la sfarsit, credem ca domnul Tarata a vrut sa faca o miscare politica de imagine dar in final a iesit tocmai invers decat isi programase, mai ales ca presedintii de asociatii fac parte dintr-o categorie sociala recunoscuta pentru modul in care multiplica informatiile .
Desigur ca noi oferim in clipul de mai jos doar secventele edificatoare pentru acest articol, secvente pe care nu le veti vedea la vreo televiziune care papa bani de la Consiliul Judetean. Acolo veti viziona povestea adevarata si sfasietoare a oamenilor incovoiati de pretul apei care isi pun sperantele doar in domnul presedinte …. noi mai cu carcoteala, asa ca amatorii …

In linii mari, povestea cu pretul apei se cam incheie aici caci nu credem ca mai risca nimeni sa adune oameni la vreo manifestatie care sa dea prost pentru domnul Culita Tarata iar daca demersul protestatarilor are ca principal obiectiv schimbarile legislative ….. haideti sa ne vedem de treaba .
In final, ca sa fie foarte clar pentru toata lumea care fabuleaza pe pretul apei dintr-o slaba pregatire sau din rea vointa, va anuntam ca  PRETUL APEI VA CRESTE IN CONTINUARE iar daca vreti detalii puteti citi aici un articol care va explica clar de ce va creste pretul,  cu cat si mai ales de ce nu se poate altfel .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
15 Comentarii
 1. draghos spune

  În primul rînd domnule gabi nu esti informat si ce ai postat este tendentios dar mă rog fiecare este liber la opinie.
  Acest ziar nu a aratat tot mitingul petrecut ci doar frinturi ca să iese în evidenţă doar ce vor alti să se vadă . Acest miting a avut scop aratarea privind nemultumirile asociaţiilor de prorietari faţă de scumpirea apei reci si de canal cît si dorinta disperată de găsirea a solutiilor împreună cu cei care au putere de decizie pentru reducerea scumpiri apei reci .
  S-a aratat că dacă se vrea preţul se poate scade la apa rece si canal reducind salariile directorilor mari si a sefilor mari de departamente reducind cheltuieli de achizitii, de energie electrica. Sa propus efectuarea unui adudit financiar independent a activitatii finaciare contabile Companiei Judetene Apa Serv. S-a mai solicitat o analiză economică si tehnică a apei reprezentind toate procedurile tehnice de captare epurare furnizare. cost cu resursa vie , cost cu achizitiile apa bruta cost cu energia electrica etc.
  De ce nu apar aceste lucruri în materialul video postat ?
  De ce nu ati venit sa filmaţi discuţiile de la masa rotunda cu domnul prefect?
  Ce să întelegem ca proiectele cu fonduri europene Sapard si Ispa atrase de C.J. Apa serv Sa fac apa rece sa fie mai prostă calitativ si mai scumpă.
  La acest miting s-a arătat principiile legii calitaţi apei pe care care Apa serv Sa nu le respectă dupa cum urmează ;

  Legea 241 pe 2002 actualizata 2013

  ART. 7
  (1) Serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare se înfiinţează, se organizează şi funcţionează pe baza următoarelor principii:
  a) securitatea serviciului; apa serv nu respecta
  b) tarifarea echitabilă; apa serv nu respecta
  c) rentabilitatea, calitatea şi eficienţa serviciului; apa serv nu respecta
  d) transparenţa şi responsabilitatea publică, incluzând consultarea cu patronatele, sindicatele, utilizatorii şi cu asociaţiile reprezentative ale acestora; apa serv nu respecta
  e) continuitatea din punct de vedere cantitativ şi calitativ;
  f) adaptabilitatea la cerinţele utilizatorilor; apa serv nu respecta
  g) accesibilitatea egală a utilizatorilor la serviciul public, pe baze contractuale;
  h) respectarea reglementărilor specifice din domeniul gospodăririi apelor, protecţiei mediului şi sănătăţii populaţiei.
  (2) Principiile prevăzute la alin. (1) vor fi în mod obligatoriu cuprinse şi dezvoltate atât în regulamentul-cadru al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, cât şi în regulamentele serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare aprobate la nivel local.

  Se pare ca apa serv sa se încadreaa penal păe nerespectare acestor princioii obligatorii prevayute in legea 241 .Pai eficientizarea serviciului de captare de epurare de furnizare catre populatie este mai prost si mai scump .
  Daca acest ziar pretinde ca nu are culoare politică este independent în favoare populatie de ce nu a postat tot mitingul nu frînturi ca sa se manipuleîe opinia publică .
  Cu privire la masuri legislative pe care noi le-am propus domnlui prefect ca sa vină în sprijinul consumatorilor de apa rece si canal pe care le-ati încriminat si sa mergem acasa nu este o afirmatie corecta pentru un ziar care pretinde că se respectă. Aceste propuneri prevad posibilitatea membrilor care fac parte din adunarea generala a asociatiile de prorietari sa poata face contorizare individuala a apei cu voturi de 50% plus unu nu cu voturi de 100 %.Dsemenea sa propus ca aparece sa nu mai contina tva si sa devina produs alimentar care tine de siguranta si securitate populatie din Romania .
  Aceste lucruri se pot realiza doar cu cu propuneri legislative în Parlamentul Romanie de catre parlamententari printe care si reprezentantii judetului neamt.

  Noi am mai solicitat o alta dictutie la masa rotunda la care sa participe toti reprezentantii judetului neamt în Prlamentul Romăniei pentru a dezbate aceste propuneri legilative.

  ADMIN :
  1.Asa este – am aratat doar secventele pe care multi altii stiam ca nu au curajul sa le arate si am spus clar acest lucru .
  2.Nu am venit sa filmam ce s-a discutat deoarece nu am fost invitati ca dealtfel nici alti colegi cu exceptia unui post TV . Apropo, nu au fost invitati nici cei de la Apa Serv din cate stim noi .
  3.Se uita lumea si citeste ce scriem pe aici. Haideti sa nu fim penibili. Daca Apa Serv incalca Legea 241 pe 2002 actualizata 2013 atunci faceti repede o plangere penala mai ales ca e vorba de apa de care depinde si sanatatea noastra .
  Dar atentie, cand faceti o plangere penala si este neintemeiata puteti fi actionat in judecata pentru „denunt calomnios” si sa platiti multi bani . Asteptam ca cineva vreodata in acest oras sa isi si asume printr-o plangere penala acuzatile care le face, ca altfel suntem penibili cu totii .

  1. gabi spune

   Da, stimate domn Onofrei sau „draghos” sau cum te vei fi numind, chiar daca o sa te supar, am sa-ti repet:te potrivesti ca nuca in perete in fruntea reprezentantilor Asociatiilor de Proprietari. De la vorbitul in varful limbii, aproape de fiecare data pe langa subiect, pana la o anume aroganta penibila persoana dumitale nu face bine celor pe care pretinzi ca-i aperi.

 2. ticu spune

  Omul lui Stefan conduce APA-SERV.Sunt mari interesele p.d.l.si u.s.l.Tarata daca nu poate sa faca ce a promis in campanie sa-si dea demisia.

  ADMIN : Ce e cu acest comentariu ? Sa inteleg ca dumneavoastra ati crezut macar un minut minciunile spuse de toti politicienii in campanie in legatura cu apa ?

 3. de astazi coroi spune

  iata ca acele comentarii facute de mine s-au adeverit.cineva credea ca aceste mitinguri privind apaserv il avantajeaza si se schimba parerea celor multi ca de un an de zile ,inafara de lupta pe ciolan ,nu s-a facut nimic.principalul vinovat pentru esec este tarata care s-a dovedit ca este nepriceput ,agresiv in exprimare si mincinos.la raportul de activitate pentru primul an de mandat a dezinformat si a venit cu acea gogorita ca a fost amenintat el si familia in parc la roman.fiindca a promis electoral ieftinirea apei la apaserv si tragerea in teapa a gastii de hoti de la conducere iar acum fara un partid puternic nu detine nici un contropl s=a lipit de aceste proteste.se putea vedea din avion ca acel sef de asociatii este o marioneta si nu v-a putea organiza ceva spectaculos in care sa apara pe caii albi a lui lupu marele salvator cu parul alb valvoi si caciula de jder.CA TOATE CELE FACUTE DE TARATA A FOST UN MARE FAS IAR CUNOSCATORII FENOMENULUI AJUTATI DIN INTERIORUL CJ S-AU INTORS IMPOTRIVA BURGHEZULUI COMUNIST SI A ZIS DIN RARUNCHI;HUOOOOOOO TARATA.BRAVO ARSENE SI STEFANE V-A IESIT.

 4. Gaaby spune

  Stie cineva vreo promisiune electorala facuta de Culita Tarata in campanie si indeplinita dupa ?

 5. Ion spune

  Putea sa iasa linistit domnul presedinte Culita Tarata sa vorbeasca cu oamenii ca nu sarea nimeni la el dar el vorbeste cu oamenii numai prin presa aservita si iese sa le zambeasca doar inainte de alegeri .
  Daca nu era Pinalti sa il ia in APEL nu iesea Tarata nici presedinte de CAP .

 6. Invu Claudiu spune

  Nici eu nu inteleg de ce nu a iesit Culita Tarata sa vorbeasca cu oamenii doar zicea ca e de partea lor ?
  Va spun eu de ce nu a iesit pentru ca stie ca nu se poate scade pretul la apa si pe oamenii nu poti sa-i minti la nesfarsit ca te scuipa .

 7. Protestatar spune

  Uite asa, unde dai si unde crapa.A vrut Culita agitatie a avut parte.
  Dar totusi de ce nu a iesit domnul presedinte sa stea de vorba cu oamenii sa le explice cum e cu agricultura ?

 8. AVOCAT spune

  „Din desfăşurarea evenimentelor şi din declaraţiile unor reprezentanţi la aceste, unor participanţi la aceste evenimente, aceste grupuri aveau scopul de a provoca dezordine şi distrugerea instituţiilor şi bunurilor generale ale oraşului şi de a da semnalul unor asemenea acţiuni şi în alte centre.”
  Spunea si ceausescu despre cei de la Timisoara

 9. gabi spune

  Asta cu megafonul, de se da presedintele presedintilor, umbla ca musca fara cap. E mai prostut decat prevede legea.

  1. pampon spune

   Este ,,simpatizant” USL il cheama Onofrei Vasile de un cretinism iesit din comun.Omul de scandal al USL la toate adunarile USL cel in cauza rea si este dupa cum se vede un fel de provocator.In Campania electorala le promitea oamenilor pardon cetatenilor locuri de munca si alte favoruri in schimbul voturilor.Recalcitrant si agresiv,dupa cum se poate vedea si in alte inregistrari este omnipresent,organizator si provocator la toate manifestarile ce tin de nemultumirile cetatenilor.Imi este scarba behhhhh.

   ADMIN : Despre cine vorbiti ca au fost mai multe persoane care au strigat si de dupa gard si de la microfon sa coboare Tarata . Specificati la care dintre ei va referiti .

   1. Daniel spune

    Asa si daca e simpatizant USL nu are voi sa vina la mitingurile organizate in fata la CJN ? Sau era un miting organizat de adversarii USL si nu aveau simpatizantii adversarilor ce cauta in zona ?
    Uite asa se dau unii de gol .
    HAHAHAHAHA

 10. gabi spune

  Pulime jalnica …

  1. sergiu spune

   GABI !TATA aici ai dreptate ,din ce se vede din clipul postat ,marea majoritate daca nu toti cei prezenti sunt oameni peste 40 ani ,asta din imagini nu am fost sa cer CNP ul cuiva ! DE aici reies 2 aspecte ” 1 cei tineri nu au timp ,sunt ori plecati in afara, ori se duc la joburi sa tina statul asta de c at in spate !ORI 2 sa invatat lectia si nu se mai duc cei tineri sa moara ,sa ia bataie ,cum a fost 89 ,mineriade ,ca dupa sa iasa cine stie ce POLITRUC ori GHIUJ batran SEF ! ASTIA pe care ii vad aici ,pun pariu ca sunt si din cei care au avut fonduri pe la FNI ,la tanti VLAS , aceleasi manifestari si tipar de protest ! dar ia sa fi fost la noi cum a fost la GRECI ,batem palma ca se reusea sa se sch ceva . PUN GATUL daca noi nu platim si factura la GRECI, cum e vorba UNII CU FOLOSUL ,ALTII CU PONOSUL, la noi un sfert din banci ,daca nu jumate sunt subt aripa grecilor , BANC POST , BANCA ROMANEASCA ,OTP, PIRAEUS , bank of cipru , alte IFN uri .CEVA cum era petimpurile DOMNILOR FANARIOTI ! BINE zicea N.IORGA de ISTORIE ,ca trebuie cunoscuta si ca se repeta .

   1. legio spune

    Sergiu, tu si istoria, baba si mitraliera.,,Ghiuji” astia te-au crescut pe tine si pe altii ca tine si mare greseala au facut. ,,Ghiuji” astia au platit cu munca lor tot ce vezi si tot ce au vandut politicienii actuali, circuli pe strazile platitede ei si locuiesti in blocurile platite si construite tot de ei. Tu si multi ca tine carora ,,munca de jos” le pute traiti pe spinarea lor si pusul gatului jos de catre tine nu intereseaza pe nimeni, cine si-ar incarca constiinta cu moartea unei nulitati ca tine( ca tu stii numai drumul la club si disco, bine inteles pe banii parintilor sau a ghiujilor de bunici), hai paaaaa! nulitate-o si sa nu uit : ce carte ai mai citit in ultimii 5 ani?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate