CSM Ceahlăul se pregătește pentru noul sezon competițional din Liga 2, după o scurtă vacanță

0

CSM Ceahlăul Piatra-Neamț a încheiat în cel mai fericit mod anul competițional 2022-2023, cu mult visata promovare în Liga 2. Peste returul finalei cu Foresta Suceava (scor 2-0, marcatori Anton și Forisz) s-a tras cortina. Echipa a sărbătorit succesul, iar vineri, 9 iunie, a plecat în vacanță.

Conducerea tehnică, al cărei șef va rămâne antrenorul Cristian Pustai, a decis că pauza competițională va fi pentru echipă până la data de 26 iunie 2023. S-a mai stabilit și că în perioada 7-21 iulie, galben-negrii vor efectua și un cantonament, în altă parte decât la Piatra-Neamț. Se caută locație și un număr destul de important de adversari pentru meciuri amicale.

Conform anunțului Federației Române de Fotbal, etapa 1 a noului sezon competițional în Liga 2 va avea loc pe 5 august.

Sistemul competițional din Liga 2 este unul nou pentru CSM Ceahlăul. Potrivit informațiilor furnizate de echipă, primul meci oficial al Ceahlăul în noul sezon competițional va avea loc pe 5 august. Tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor va avea loc în a doua jumătate a lunii iulie.

Competiţia Liga 2 Casa Pariurilor se va disputa în două faze după cum urmează:

• prima fază a competiţiei, la care vor participa 20 de echipe, va consta într-un sezon regular, doar tur, cu un total de 19 etape

• a doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out. La play-off vor participa primele şase clasate în sezonul reglar, iar la play-out celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare.

𝐏𝐥𝐚𝐲-𝐨𝐟𝐟-𝐮𝐥 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐮𝐭𝐚 𝐢̂𝐧 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐭𝐮𝐫-𝐫𝐞𝐭𝐮𝐫, 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝟏𝟎 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞.

𝐏𝐥𝐚𝐲-𝐨𝐮𝐭-𝐮𝐥 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐮𝐭𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐫-𝐮𝐧 𝐬𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫 𝐭𝐮𝐫, 𝐜𝐮 𝐮𝐧 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝟕 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞.

Împărţirea celor 14 echipe din play-out în cele două grupe se va face în conformitate cu următoarea schemă, aprobată în cadrul Comitetului Executiv al FRF din 18 august 2020, în funcţie de locul ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează:

• Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19

• Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor juca meciuri de baraj în dublă manşă, cu ocupantele locurilor 7 şi 8 din play-out-ul Superligii, după următoarea schemă:

• Locul 3 din Liga 2 contra locului 8 din play-out-ul Ligii 1

• Locul 4 din Liga 2 contra locului 7 din play-out-ul Ligii 1

Echipele gazdă din manşa tur a barajului vor fi stabilite prin tragere la sorţi.

În ceea ce priveşte retrogradarea, din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7, în timp ce ocupantele locului 5 din fiecare grupă vor juca un meci de baraj în dublă manşă pentru menţinerea în Liga 2 Casa Pariurilor. Echipa gazdă din manşa tur a barajului va fi echipa din grupa A.

Dacă se retrag echipe în timpul sezonului regular, numărul de retrogradate se va micșora corespunzător, însă împărțirea în cele două grupe se va face în același mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

În ceea ce priveşte ordinea retrogradării în Liga 3, aceasta este dată în primul rând de poziţia ocupată la finalul play-out-ului, iar apoi, în cazul a două echipe aflate pe acelaşi loc în grupe diferite, de punctele acumulate la final de play-out.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate