A crescut intinderea suprafetelora cultivate cu opiu in Afganistan

0

opiuIntinderea suprafetelor cultivate cu opiu a trecut de la 154.000 de hectare in 2012 la 209.000 in 2013 (plus 36 la suta), depasind recordul precedent stabilit in 2007, afirma Biroul Natiunilor Unite impotriva drogurilor si criminalitatii (UNODC) in raportul sau anual pe aceasta tema.

Consecinta directa a fost aceea ca productia de opiu, din care se extrage in special heroina, a atins 5.500 de tone in 2013 (plus 49 la suta in raport cu 2012), adauga documentul, redactat in comun de serviciile ONU si administratia afgana.

Acest raport subliniaza in plus ca productia de opiu ar putea fi superioara, fara „conditii meteorologice nefavorabile, in special in regiunile din sud si vest”, o zona cu mari suprafete de opiu.

Potrivit UNODC, cultivatorii ar putea sa-si fi crescut productia de opiu „pentru a-si pastra averile in perspectiva unui viitor nesigur care ar putea rezulta din retragerea trupelor internationale anul viitor”.

 

 

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate