Alerta in Orientul Mijlociu. S.U.A. a reactionat fara imediat

0

flagPremierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat marti seara anularea proiectelor ministerului pentru Locuinte de a lansa un apel de oferte record pentru 20.000 de locuinte in coloniile din Cisiordania, a anuntat un comunicat oficial.

„Premierul a ordonat ministrului pentru Locuinte Uri Ariel sa reconsidere toate masurile care privesc planificarea (acestor locuinte) luate fara coordonare prealabila”, a declarat un comunicat al biroului premierului publicat marti seara. „Aceasta initiativa nu contribuie la colonizare. Dimpotriva, o ingreuneaza. Este vorba de un gest inutil – legal si in practica – si o actiune care provoaca o confruntare inutila cu comunitatea internationala in momentul in care noi incercam sa convingem membrii aceleiasi comunitati sa ajunga la un acord mai bun cu Iranul”, a reprosat Netanyahu, criticandu-l puternic pe ministrul Locuintelor care apartine unui partid de extrema dreapta, Patria evreilor, foarte apropiat grupului de lobby pentru colonii.

Ariel a acceptat cererea premierului, precizeaza comunicatul. Anuntul proiectului de planificare a 20.000 de locuinte in coloniile din Cisiordania de catre ministerul israelian al Locuintelor a suscitat „ingrijorarea” Washingtonului si critici puternice din partea palestinienilor, care s-au declarat pregatiti sa puna capat negocierilor de pace daca Israel nu va reveni asupra acestei decizii.

Saeb Erakat a declarat pentru AFP ca presedintele Abbas l-a inzestrat sa informeze Cvartetul pentru Orientul Mijlociu si Liga Araba ca „daca Israelul nu revine asupra noilor sale decizii de constructie in colonii, acesta va fi anuntul oficial al sfarsitului procesului de pace”.

 

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate