CORONAVIRUS: Școli închise în Italia, „zona roșie” extinsă – Permisele de intrare/ieșire acordate doar în caz de urgență [VIDEO]

0

Miercuri, 4 martie 2020, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat premierul Giuseppe Conte și Ministrul Educației, Lucia Azzolina, guvernul italian a confirmat faptul că în intervalul 5-15 martie, toate școlile de pe întreg teritoriul Italiei se vor închide.

Foto: Captură video Youtube (Palazzo Chigi)

Această decizie vine ca o măsură de precauție în contextul numeroaselor cazurilor confirmate cu COVID-19, pentru a limita pe cât posibil răspândirea epidemiei.

După cum știți, în aceste ore am evaluat posibilitatea de a închide sau nu școlile. Pentru Guvern nu a fost o decizie simplă, am așteptat o opinie și din partea Comitetului Tehnic Științific și am decis, cu prudență, având în vedere că situația epidemiologică se schimbă rapid, să suspendăm activitățile didactice și în afara zonei roșii (zona localităților aflate sub carantină – n.r.) până la data de 15 martie (…) începând de mâine, a declarat Ministrul Educației din Italia în cadrul conferinței.

Întreaga declarație poate fi vizionată mai jos:

Tot în vederea răspândirii epidemiei, guvernul italian a adoptat o nouă măsură care vizează extinderea „zonei roșii”. Mai precis, în art.1 al noului decret guvernamental sunt interzise intrarea și ieșirea din Lombardia și din următoarele 14 provincii: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria.

Permisele de intrare sau ieșire pentru zonele mai-sus menționate se acordă doar în cazurile de urgență iar aceste dispoziții sunt valabile pentru perioada 8 martie – 3 aprilie.

În prezent există 2.742 de cazuri pozitive în Lombardia, 937 în Emilia-Romagna, 505 în Veneto, 201 în Marche, 202 în Piemonte, 112 în Toscana, 72 în Lazio, 61 în Campania, 42 în Liguria, 39 în Friuli Veneția Giulia, 33 în Sicilia, 23 în Puglia, 24 în Umbria, 14 în Molise, 14 în Provincia autonomă Trento, 11 în Abruzzo, 5 în Sardinia, 3 în Basilicata, 8 în Valea Aosta, 4 în Calabria și 9 Provincia autonomă Bolzano.

ART. 1 al noului decret guvernamental poate fi citit AICI.

Surse: repubblica.it, rotalianul

Foto caracter ilustrativ: drugtargetreview.com

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate