Copil de 4 ani, lovit mortal de tren

0

Moarte cumplită a avut un copil de numai 4 ani şi jumătate, care și-a găsit sfârșitul pe calea ferată.

S-a întâmplat astăzi, 28 septembrie, în jurul orei 16.00, în zona celui de-al doilea pasaj de ieșire din Târgu Neamț (cartierul Blebea). Bunicul copilului decedat ne-a declarat că l-a lăsat în căruță să doarmă, cât timp el s-a dus să culeagă niște măceșe. Atelajul hipo era staționat pe o cărare din apropierea liniei de cale ferată. Cel mai probabil, copilul s-a trezit, a văzut că e singur și s-a dus să-și caute rudele. Se pare că a ajuns pe şine chiar în momentul în care venea trenul. Într-o clipă, s-a produs tragedia.

Am pus măceșul în sac si imi zice: >Bunicule, eu mă culc, dar trenul vine la 4<.

Am pus pătura peste el și l-a luat somnul. Eu de unde să știu??!

M-am dus la un copăcel să culeg măceșe, vreo 50 metri depărtare. Copilul dormea în căruță.

La un momentdat vine un om și mă întreabă dacă am pe cineva în căruță. Zic: >da, un copil<. Și zice: >vezi că trenul a oprit<. Când am fugit spre căruță, am văzut copilul mort pe linia ferată.

Cât am strâns un pumn de măceșe… Am fugit până acolo, am luat copilul în brațe, mort„, ne-a povestit bunicul băiețelului decedat.

După impact, mecanicul a oprit locomotiva cu călători, care face ruta Târgu Neamț- Pașcani.

La fața locului a ajuns o ambulanță, însă cadrele medicale nu au putut face altceva decât să constate decesul copilului.

După scurt timp, au început să apară și alte rude ale băiatului lovit mortal de tren, cetățeni de etnie rromă din comuna Vânători- Neamț. Cu toții, tulburați de vestea tragică. Femeile, cu lacrimi în ochi.

La momentul scrierii acestui text, în zona producerii teribilului accident sunt prezenți polițiști și jandarmi. Menționăm  și faptul că conductorul trenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă.

Andreea Trăsnea

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate