Copiii născuți după data de 9 februarie 2011 vor primi de la stat câte 500 de euro

15

bani-pentru-copii

Toți copiii români născuți după data de 9 februarie 2011 vor primi de la stat câte 500 de euro, bani pentru educație. 

Conform legii Educației Naționale nr.1 din 2011, la Art. 356. „Statul sprijină dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR şi valabil la data plăţii, fiecărui copil cetăţean român, la naşterea acestuia (…) se acordă tuturor copiilor născuţi după data intrării în vigoare a prezentei legi”

Guvernul Grindeanu a anunţat că, pentru a primi acești bani, fiecare părinte sau tutore va trebui să deschidă, la Trezoreria Statului, un cont pentru copilul său. Tinerii vor fi singurii care vor avea acces la acești bani, după ce împlinesc 16 ani, iar banii pot fi cheltuiți doar pentru educația lor.

 De asemenea, părinţii copilului, contribuabili, pot direcţiona în contul respectiv un procent de până la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, în condiţiile legii, şi pot depune sume în acest cont. Pentru sumele depuse în cont se plăteşte dobândă anual la o rată a dobânzii stabilită prin ordin al ministrului Finanţelor Publice. Dobânzile aferente conturilor de depozit constituite la Trezoreria Statului se asigură de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Finanţelor Publice.

Deși ar fi trebuit acordați din 2013, termenul a fost amânat prin OUG până în 31 decembrie 2016. Astfel, dacă autoritățile nu vor decide o nouă amânare, copiii ar putea beneficia începând din luna martie de acești bani. 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
15 Comentarii
 1. Adi Stroescu spune

  Glume timpite!

 2. Brandusa Velescu spune

  Ori dati la toti copiii ori nu ce anseamna asta

 3. Vali Vali spune

  Mă apuc de făcut prunci

 4. Ganescu Ortansa spune

  Dar ceilalți copii ??? Astai discriminare !

 5. Rusu Marius spune

  Da ok primesc cei 500 euro dar începând de la varsta de 16 ani…Nu de pe acuma.. doar cand implinesc 16 ani… Deci mai sunt mai bine de 10 ani ca legea asta sa fie schimbată sau scoasă din vigoare si tot o sa rămâneți fara aia 500 de parai.

 6. Gradinaru spune

  Acesti bani, trebuie acordati tuturor copiilor in perioada studiilor, nu pe tot parcursul vietii ! Altfel, aceasta lege este discriminatorie daca se acorda doar unor copii nascuti dupa o anumita data !

 7. Nicoleta spune

  E vrăjeală oricum nu da pentru spune așa ca sa atragă oameni la vot si sa tina cu psd

 8. Adina Mihaela Şoroduc spune

  Mi se pare discriminatorie aceasta lege față de copii. NU SUNT TOȚI EGALI ÎN DREPTURI??? O mare ruşine…ca toată clasa politică din România!!

  1. Eliza Popescu spune

   Bravo !

 9. Mihaela Maria spune

  Nu as crede

 10. Porcusor Lili Elena spune

  Da restul ce sunt?

 11. Mihaela Si Ciprian Trifan spune

  Restul ce au? Sunt ciumati!

 12. Codruta Sava spune

  Si restul ????

 13. Anca Delia Topoliceanu spune

  Discriminare grosolană!!!

 14. Laura Ana spune

  Restul ce?nu are dreptul?nu învăţă?lege de kkat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate