Copiii din căsuța din pădure de la Bâtca au primit o nouă șansă

0

Pe 3 octombrie, am prezentat un caz dramatic din zona Bâtca Doamnei, o situație greu de înțeles că există în România secolului 21. Am fost la fața locului însoțiți de Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț. Vezi aici reportajul.

O familie trăiește de 12 ani în pădure la Bâtca Doamnei, fără curent electric, fără apă curentă, gătesc la pirostrie și dorm pe niste paturi improvizate. Cei doi copii nu știu de televizor, de ziare, cărți, învățământ on-line. Ana are 16 ani și nu a mers niciodată la școală. Denis are 12 ani și nici el nu știe ce este școala.

Decizia familiei este de a locui în continuare în pădure. Ei se hrănesc din ce le oferă pădurea, merg la cules, vând, își fac provizii pentru iarnă, că în altă parte ar muri de foame. Muncesc de dimineața până seara apoi se strâng de jur, împrejurul focului, povestesc, mănâncă și dorm.

Cu implicarea Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț și a oamenilor cu inimă bună, căsuța copiilor din pădure are finalizare.

„Multumesc voluntarei Alexandra care s-a ocupat de acest caz indeaproape. Multumesc Mihaela Pepelea pentru materiale constructie, multumesc Asociatia Culita Tarata, domnului inginer Mihai Tarata pentru cele daruite, soba, mobilier, multumesc Raluca Brasoveanu pentru toate cele daruite, Bogdan Roman pentru tamplarie pvc, si tuturor celor care s-au implicat in munca de renovare si reamenajare. Multumesc tuturor celor care ne-au sustinut si in acest proiect.

Acum copiii sunt bine, au lumina, caldura, haine, paturi, alimente, conditii de trai. Din 15 noiembrie vor merge si la un centru de zi al DAS Piatra-Neamt unde vor invata sa citeasca, sa scrie, sa vada ca exista o alta lume dincolo de padure. Speram ca la anul sa-i putem inscrie la scoala în programul „Sansa a doua” si sa le oferim o alta sansa sa devina niste adolescenti care isi doresc mai mult de la viata”, a declarat Carmen Suciu.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate