(FOTO/VIDEO) Cutremurător! O familie trăiește de 12 ani în pădure, la Bâtca Doamnei

3

Anul de grație 2020! La limita imposibilului de-a supraviețui.

Copiii din România sunt cei mai expuși riscului de sărăcie din UE. Persoanele supuse riscului de sărăcie și excluziune socială sunt în cel puțin una din următoarele trei condiții: se confruntă cu riscul sărăciei după transferurile sociale (sărăcia veniturilor), se confruntă cu lipsuri materiale grave sau locuiesc în gospodării cu intensitate de lucru foarte scăzută.

Mai jos vă prezentăm un caz dramatic din zona Bâtca Doamnei, o situație greu de înțeles că există în România secolului 21. Am fost la fața locului însoțiți de Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

„Săptămâna trecută Alexandra mi-a adus la cunoștință un caz despre o familie care are nevoie de ajutor. Abia azi am putut merge și pot spune că m-am întors în timp. Să spunem o gospodărie, făcuta de mâna unui om, izgnonit de familie. Și-a improvizat alături de soție și cei doi copii pe care îi mai are în grijă o locuință.

Este construită din lemn masiv, stau la limita imposibilului de-a crede că există asemenea trai. Tăiesc de 12 ani în pădure, fără curent electric, fără apă curentă, gătesc la pirostrie și dorm pe niste paturi improvizate.

L-am întrebat pe tatăl copiilor dacă să le găsim o locuință și a spus că nu, ei se hrănesc din ce le oferă pădurea, merg la cules, vând, își fac provizii pentru iarnă, că în altă parte ar muri de foame. Muncesc de dimineața până seara apoi se strâng de jur, împrejurul focului, povestesc, mănâncă și dorm.

Nu știu de televizor, de ziare, cărți, învățământ on-line. Ana are 16 ani și nu a mers niciodată la școală. Denis are 12 ani și nici el nu știe ce este școala.

Tatăl mi-a spus că Denis are leucemie, însa nu cred, poate nu știu ce cumplită este boala asta, poate în neștiința lor au înțeles greșit. De asta fac un apel la o clinică din Piatra-Neamț care ne-ar putea ajuta cu analize, investigații medicale pentru acești copii.

Fac un apel către oamenii de afaceri care ne-ar putea ajuta cu materiale de construcții să le terminăm casa, să le facem o casă normală, la voluntari care vor să ne ajute, la o firmă care ne poate oferi panouri solare.

Mi-aș dori să găsesc o soluție și pentru copii, să-i ducem la școală. Mă întreb ce viitor vor avea, acolo în pădure, departe de civilizație?

Sunt tristă azi, văd cum ne afundăm într-o prăpastie din care nu știu cum vom ieși, dar totuși lumina unui copil ne poate lumina fiecare suflet în parte și să înțelegem vremurile ce le trăim și să ne unim forțele să nu lăsăm pe nimeni să cadă în prăpastia deznădejdii.

Haideți alături de noi să dăm o șansă acestor oameni cărora pădurea le-a dat un echilibru,o sursă de-a trăi. Sunt muncitori, nu așteaptă nimic, doar Dumnezeu să le poarte de grijă”, este mărturia cutremurătoare a lui Carmen Suciu despre ceea ce a văzut astăzi în pădure…

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

De asemenea, este nevoie permanentă de kit-uri de alimente (supraviețuire pentru o lună) pentru cei aflati în dificultate care conțin: carne, cartofi, malai, făină, orez, paste, pastă de tomate, ulei, ouă, drojdie, zahăr, legume, unde este cazul lapte praf și cereale etc.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

dolinex
3 Comentarii
  1. legio spune

    Decat in scara blocului sau prin diferite cotloane sa traga pe nas ,sa fumeze etnobotanice, ca de invatat tot nu invata ,mai bine ptr ei sa creasca in padure !

  2. Stefan spune

    Copiii aceia trebuia sa fe luati de acolo si preluati in grija statului!!!Ce fac autoritatile, tot cuconetul de la Protectia copilului?!

  3. Motanul sarcastic spune

    Obisnuita e a doua natura.Duceti-le un televizor si tablete la copii pentru scoala online.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate