Copii și tineri talentați din Piatra-Neamț, succes deplin la Festivalul de Teatru „Grigore Vasiliu Birlic”

1

În perioada 21-27 august a avut loc la Fălticeni, jud Suceva, Festivalul International de teatru pentru tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, festival care poartă numele unuia dintre cei mai mari actori pe care i-a avut România.

Festivalul  s-a aflat cea de-a VII-a ediție, fiind organizat de către preotul Liviu Mihăilă si Asociația Fălticeni Cultural,  cu  multă dăruire și profesionalism. În festival s-au întrecut trupe de teatru din Republica Moldova şi judeţele Suceava, Buzău, Neamţ, Olt, Galați, Vrancea, Iași, Constanța și Alba.

Cei mai talentați elevi în arta teatrală au participat la cele două secţiuni:  monolog și poezie și trupe de teatru,  pe două categorii de vârstă, 3-12 ani şi 12-25 de ani .

Juriul care a deliberat cele mai bune trupe de teatru a fost format din actorii Ileana Popovici și Vlad Rădescu, coregraful Lorette Enache,  regizorul Gheorghe Balint și scriitoarea Radmila Popovici .

Trupa de teatru „Junior Art AlfaOmega”, coordonată de actrița Gina Gulai, a participat la categoria individual monolog și poezie, la ambele categorii de vârstă, obținând trei trofee , două premii II și o mențiune .

La categoria 7-14 ani, secțiunea monolog , trofeul a fost obţinut de Ilinca Tapalagă, iar la secțiunea poezie, trofeul a fost obținut de către Iustin Marc. La categoria 14-25, Claudiu Ladan a cucerit două premii individuale: „cel mai bun actor în rol principal” şi „marele premiu al categoriei individual”, cu monologul Dictatorului din Marele Dictator. Locurile II , sectiunea monolog, au fost obținute de către Teodora Sava şi Teodor Gheorghieș , iar mențiunea a revenit lui Octavian Afrăsinei .

„Plâng de fericire! Am câștigat MARELE PREMIU( Trofeul) la INDIVIDUAL – Monologul Dictatorului din Marele Dictator la Festivalul Internațional de teatru Grigore Vasiliu Birlic!  Doamne, mulțumesc! Mulțumesc doamnei profesoare care m-a pregătit: actrița Gina Gulai! ”, a precizat Claudiu Ladan pe pagina sa de Facebook.

 De asemenea, Trupa de teatru „Teen Act” a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ, coordonată de prof. Raluca Rusu, a cucerit premiul I la festivalul teatru de la Fălticeni.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Mariana Amihaesei spune

    Felicitari, respect si succes lucrurilor minunate!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate