Cooperare între comuna Borlești, Neamț, și comuna Ruseni, raionul Edineț. Copii de peste Prut în tabără la Neamț

0

Comuna Ruseni din raionul Edineț, Republica Moldova, și comuna Borlești din județul Neamț sunt două localități care s-au înfrățit în urmă cu trei ani.

Comuna Ruseni este o comună din Raionul Edineț, Republica Moldova, formată din satele Ruseni (sat-reședință) și Slobodca și are o populație de peste 2.000 de locuitori.

Colaborarea dintre cele două comune a evoluat frumos de-a lungul timpului, în special în beneficiul copiilor.

Prin intermediul proiectului „Bucuriile Copiilor”, s-a pus la punct realizarea unor schimburi de experiență între elevii din Borlești, județul Neamț, și cei din comuna Ruseni, raionul Edineț din Republica Moldova. Acest lucru a fost posibil datorită acordului de înfrățire semnat între cele două comune.

Astfel, 50 de copii și cinci cadre didactice vor fi găzduiți la Centrul de vacanță Cozla Piatra-Neamț, unde se vor bucura de o binemeritată vacanță. Copiii de peste Prut și cei din Borlești vor avea ocazia să împărtășească din cultura, tradițiile și experiențele de viață proprii.

Oaspeții din Moldova au fost primiți în mod tradițional, cu pâine și sare.

Mă bucur de vizita copiilor din Moldova. Sunt mulțumit de colaborarea frumoasă care există între comuna noastră, Borlești, și comuna Ruseni din Republica Moldova. Anul trecut am fost noi la ei, iar acum ne-am dorit să fim gazde, să organizăm această tabără pentru copii, prin intermediul Consiliului Județean Neamț. Sper ca musafirii noștri să se simtă bine și să descopere frumusețile județului nostru.”, a precizat primarul comunei Borlești, Vali Puică.

„În cadrul acestui proiect participă elevii premianți de la școala din Borlești, ca o recompensă pentru munca depusă în acest an școlar și copii din Ruseni, raionul Edineț din Republica Moldova, localitate înfrățită cu comuna noastră. Timp de o săptămână se vor desfășura foarte multe activități: culturale artistice, sportive, dar și excursii, care vor satisface dorința copiilor pentru mișcare și cunoaștere. Sperăm ca la final să spunem că a fost o săptămână reușită.”, a declarat Ionel Pătrunjel, directorul Școlii Gimnaziale Borlești.

Anul trecut, la invitația noastră, copiii de aici au fost la odihnă, în tabără, la noi, iar acum am întors vizita. Sunt sigur că o să ne simțim bine. Avem toată stima și respectul pentru cei din județul Neamț.”, a menționat Igor Leondari, prof. de educație fizică, coordonator al elevilor din Rep. Moldova.

Proiectul „Bucuriile Copiilor” a fost inițiat de primăria comunei Borlești, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate