Controlul imigrației în Marea Britanie

0

Marea Britanie va începe să înregistreze datele tuturor pasagerilor care părăsesc teritoriul său, pe care le va preda Ministerului de Interne în conformitate cu un plan privind controlul imigraţiei, anunţat de Guvern în urmă cu doi ani şi intrat în vigoare miercuri.

Se va începe cu scanarea pașapoartelor și verificarea lor pentru asigurarea veridicității datelor. În prima lor vor fi verificate 25 la sută dintre ele, în a doua lună vor fi verificate 50 la sută, iar până la jumătatea lui iunie 100 la sută. Vor fi verificați toţi pasagerii care părăsesc Marea Britanie, indiferent de rutele folosite: rute aeriene, martitime sau feroviare.

Aceste măsuri sunt necesare pentru combarea imigraţiei ilegale şi vor ajuta, de asemenea, serviciile de securitate să urmărească infractorii şi teroriştii cunoscuţi sau suspecţi.

În 2004 a fost introdus un sistem de informaţii privind pasagerii, care oferă Guvernului informaţii despre pasagerii care intră sau ies din Marea Britanie pe cale aeriană. Verificarea ieşirilor care se va realiza de acum înainte înseamnă că vor fi strânse informaţii despre persoanele care părăsesc ţara prin orice mijloc de transport comercial.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate