Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 19 iulie 2019
 • :
 • :

Controale în baruri. 21 de elevi chiulangii au fost trimiși înapoi la școală

FOTO: Poliția Locală Piatra-Neamț

În perioada 11.04.2019 – 12.04.2019, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra-Neamț, împreună cu reprezentantul  Inspectoratului Școlar Județean Neamț, inspector prof. Romeo Roman, au acționat pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar, a consumului de alcool de către minori, a cerșetoriei și a exploatării minorilor.

În urma verificării a 38 unități de alimentație publică (baruri, restaurante, săli de jocuri de noroc) au fost depistați 21 de elevi. Au fost informate conducerile unităților de învățământ, iar elevii au fost avertizați în privința măsurilor contravenționale care ar putea fi aplicate părinților sau tutorilor, totodată fiind îndrumați spre școlile pe care le frecventează.

De asemenea, angajații locarilor unde au fost găsiți elevii au fost atenționați cu privire la respectarea prevederilor art. 2 pct. 22 din Legea 61/1991 (R) – ” constituie contravenţie servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor”. Sancțiunile  contravenționale aplicate pentru încălcarea articolului sus menționat sunt amenzile, cu valori cuprinse între 100  și 500 de lei.

Totodată, în conformitate cu Legea educației naționale, numărul 1/2011, părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru școlarizarea elevului pe perioada învățământului obligatoriu, în caz contrar, la sesizarea consiliului de administrație al unității de învățământ, aceștia fiind pasibili de amendă cuprinsă între 100 și 1000 de lei ori cu muncă echivalentă în folosul comunității.

În același interval de timp au fost identificate și 35 de persoane care apelau la mila cetățenilor. Acestea au primit sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.250 de lei.
2 comentarii la “Controale în baruri. 21 de elevi chiulangii au fost trimiși înapoi la școală

 1. mickey999

  Pai de ce au fost trimisi inapoi la scoala?
  Hotarit lucru : nu le place!

  Trebuiau trimisi la munca ! E o cerere ingrozitoare de palmashi !

  Raspunde
 2. Luca

  Ca sa stiti am 18 ani. In primul rand nu am fost adus la scoala de catre politie, am fost oprit fix in curtea scolii de acestia. Dar nu este nimic. Se va rezolva..

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *