Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

8

În cursul lunii iulie 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfășurat 8.142 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminţelor, legumelor și fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 166 de amenzi contravenționale în valoare totală de 331.000 lei și au fost acordate 112 avertismente pentru deficiențe minore.

Pentru neconformităţile constatate în județul Neamț au fost acordate amenzi în valoare de 6000 lei pentru nerespectarea condițiilor de igienă și depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime.

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. Racariu George Cristian spune

  cam puțin

 2. Ion Lungu spune

  Sa spun altfel …..

 3. Ariana Angelo spune

  Nu mai sunt controalele care se faceau pe timpul cand eram copil.Atunci daca era ceva in neregula era jale mare.Acum nu le pasa decat sa plece cu buzunarul si portbagajul plin si restul Dumnezeu cu mila.

 4. Robert Sandu spune

  CE TARI SUNTEȚI VOI….DAR CU PRODUSELE SDUSE DIN AFARA SI VINDUTE IN MARILE CENTRE COMERCIALE CUM STAM???Sau acolo nu controlați?

 5. Buntu Avram spune

  Asa se încurajează inițiativa privată…

 6. Dumitrita Vasile Călugăru spune

  Ce bine ar fi sa controleze toate magazinele din comunele aproape de Tîrgu Neamt,,,ca tare sînt multi căra spăla timbrele de pe oua,,sau cîrnați de mucegăite,,,

 7. Tib spune

  6000 de lei amenzi??! Doar atatea nereguli in tot judetul…

 8. Violla Pascu spune

  C-am târziu s-au trezit ….!!! De câți ani se vinde in hala Orion pâine și multe alte produse de panificație ……. în acele standuri unde umbla șobolani și șoareci liberi și nestingheriti …numai vorbesc de mizeria și mirosul care te îmbie de la intrare ….??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate