„Contra iubirii“ la Teatrul Tineretului Piatra Neamț

0

Sâmbătă, 10, și duminică, 11 mai, de la ora 19.00, Teatrul Tineretului are bucuria de a aduce în fața publicului pietrean o nouă premieră: Contra iubirii de Esteve Soler, regia Bobi Pricop. Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc marți, 13 mai, ora 19.00, pe scena TT.

Contra iubirii
de Esteve Soler
Traducere: Luminița Voina – Răuț

În distribuție:
Nora Covali, Corina Grigoraș, Loredana Grigoriu, Ecaterina Hâțu, Lucreția Mandric, Alexandra Suciu, Cezar Antal, Florin Hrițcu, Dragoș Ionescu, Rareș Pîrlog

Regie: Bobi Pricop
Scenografie: Adriana Dinulescu
Muzică: Cezar Antal

afis contraContra iubirii e o lume alcătuită din sensuri demontate, asamblabile după reguli ce frizează absurdul, populată de fiinţe care au organul sufletesc al inimii dereglat. Oamenii devin din ce în ce mai puţin oameni pe măsură ce, în ei, se stinge Iubirea, fie ea erotică, paternală sau caritabilă.
Esteve Soler (n. 1976, Spania) a devenit deja un nume de referinţă în dramaturgia mondială. Trilogia sa, alcătuită din piesele Contra progresului (2008), Contra iubirii (2009), Contra democraţiei (2010), a fost tradusă în peste zece limbi și s-a bucurat, până în prezent, de peste 50 de montări pe scene din întreaga lume.
Succesul acestei trilogii s-ar explica prin faptul că dramaturgul spaniol este un vizionar. Cu un acut simţ al anomaliilor de mentalitate dirijate de cei care deţin puterea de a crea inginerii sociale, el face din scrisul său un telescop prin care vedem dezvoltarea tumorală, în stadiu ultim, a tendinţelor maligne din prezent.

Tânărul regizor Bobi Pricop (n.1986, Piatra-Neamţ), premiat încă de la spectacolul de debut, creditat de critica teatrală, care i-a apreciat tehnica sigură de decupaj a elementelor
esențiale în spectacol, vine în teatrul cu care a crescut propunând un proiect dificil, care în mod sigur nu va lăsa indiferent publicul spectator. Gabriel Pricop (nume oficial) are dublă specializare, absolvind Facultatea de Teatru – Actorie în 2008 (clasa prof. Sanda Manu – Universitatea „Spiru Haret“ Bucureşti) și Regie teatru în 2011 (clasa prof. Tudor Mărăscu – Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti). Tot în cadrul UNATC București a absolvit şi un masterat de regie teatru, în 2013, la clasa prof. Ducu Darie.
Adriana Dinulescu (n. 1984), un ochi care decupează estetic, cu inventivitate proaspătă, lumile teatrale, propune pentru acest spectacol spaţii scenografice şi costume cu o stranietate ce te smulge din plictisul obişnuinţei cotidiene. Cu studii politehnice și abilităţi de grafician, designer, decorator, Adriana a optat pentru teatru, absolvind UNATC, secţia scenografie, în 2008.
Mesajul acestui spectacol este orientat în direcţia contrarierii receptorului, dintr-un imbold salvator: conştientizarea păcatelor lumii actuale contra Iubirii, sentimentul care ne defineşte cel mai bine umanitatea.
Dacă doriţi să vă trataţi Inima, veniţi să vedeţi Contra iubirii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate