Constantin Iacoban: „Despre sufletul neamului nostru și Ionel Arsene”

0

Constantin Iacoban este unul dintre foștii președinți ai Consiliului Județean Neamț, care acum îl susține pe Ionel Arsene. Sub titlul ”Despre sufletul neamului nostru și „baronul” Arsene”, Iacoban a transmis public următoarele cuvinte:

Constantin Rădulescu-Motru, marele nostru filozof, psiholog și om politic român, într-o conferință susținută la Ateneul Român în 1910 și publicată în același an sub titlul „Sufletul neamului nostru. Calități bune și defecte”, spunea că poporul român are un caracter gregar, caracteristic popoarelor tinere, că imităm, ca oile, faptele din jurul nostru și nu arătăm o energie decât când suntem în grup.

La război, spunea Rădulescu-Motru, ne luptăm voinicește, fiindcă suntem umăr la umăr, dar la munca profesională suntem neglijenți pentru că fiecare e lăsat pe seama datoriei sale proprii. Mai spunea reputatul psiholog că poporul s-a ghidat întotdeauna după gura lumii, ceea ce, din păcate, pare a fi valabil și în zilele noastre.

Oare la fel suntem și acum, după aproape 120 de ani, fără obiective, fără inițiativă? Se pare că unii politicieni, care-și manipulează simpatizanții, da!Altfel cum se explică apelativul atribuit președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, de acești adversari și, îndrăznesc să spun, dușmani așa zis politici?

Bine, invidia este imensă, pentru că Arsene a făcut, din punct de vedere politic, lucruri pe care adversarii săi nici nu bănuiau că se pot face. Ionel Arsene este cel care a adus bani în județul Neamț pentru investiții în toate domeniile: drumuri, cămin de bătrâni, spital, aparatură medicală etc. Tot el, Ionel Arsene, alături de colegul său de la Iași, Maricel Popa, este cel care a pus în funcțiune și spitalul de la Lețcani. Când Ionel Arsene a început să aibă sprijin constant pentru dezvoltarea județului, „berbecuții” din turma galbenă, fostă portocalie până nu demult, au început să se agite.

”Ce ne facem, Arsene nu ascultă de nimeni!” Da, așa e, președintele Consiliului Județean Neamț a deranjat pentru că nu a acceptat „sfaturile” „berbecuților galbeni” care doreau ca fondurile să fie cheltuite după bunul lor plac. Ionel Arsene nu a fost de acord și a inițiat și dezvoltat proiecte, organizat și compact, iar realizările se văd: drumuri județene impecabile – investiții finalizate, 350 de milioane de euro aduși în județ, cel mai mare PIB dintre toate județele din țară în anul 2019.

Unde au mai fost supărări la adresa lui Arsene? La câteva primării unde primarii erau obișnuiți să cheltuie fonduri după bunul plac, cu rezultate îndoielnice. A se vedea și analiza situația investițiilor în rețelele de apă făcute de câteva primării; majoritatea incomplete și prost executate, fără respectarea proiectului, fără supraveghere tehnică etc. Eșecuri care s-au bifat ca realizări.

Dacă aceste investiții, aceste rețele, se făceau prin Consiliul Județean Neamț și apoi date în administrarea companiei de apă Apa Serv, toate ar fi funcționat în prezent și ar fi fost utile comunităților.

Sunt supărări foarte mari în tabăra adversarilor politici, pentru că de când Ionel Arsene este președintele Consiliului Județean Neamț n-a mai îndrăznit nimeni, așa cum s-a întâmplat în urmă cu vreo 7 ani, să-și bată joc de lucrările finanțate din fondurile europene. Să ne aducem aminte cum, la un moment dat, înainte de venirea lui Ionel Arsene la Consiliul Județean, o firmă, ajunsă brusc de pe locul 9 pe locul 2, a efectuat necorespunzător o lucrare cu bani europeni, nereguli la care toți au închis ochii. A fost „opera” unei societăți deținute de familia unui lider liberal care acum țipă cât îl țin rărunchii că Arsene e baron.

Acum, oare de ce anumiți lideri liberali, în special din zona Romanului, militează pentru renunțarea la serviciile companiei Apa Serv pentru cele ale Apavital Iași? Cumva din cauză că firme agreate de liberali ar urma să execute lucrările de milioane de euro pe zona Romanului? Există informații că da, din această cauză! Strigă non-stop că ei lucrează în interesul cetățeanului, însă numai de grija lui nu mai pot conducătorii liberali.

Mulți au sperat că Ionel Arsene va claca și că va pleca de la Consiliul Județean, dar s-au înșelat! A luptat și a reușit să aducă bani foarte mulți care au fost investiți în întregul județ. Niciun județ din țară nu a beneficiat de atâtea fonduri câte a adus Ionel Arsene în Neamț.Neavând cu ce să-l atace, adversarii politici s-au gândit să-l atragă în capcană și să-l împroaște cu noroi, pentru a încerca să-l anihileze. Zic ei, să-l compromitem pe Ionel Arsene cu ceva, să spunem că este „baron”!

Eu sunt convins că Ionel Arsene știe cu cine se luptă, știe ce a realizat și este conștient că adversarii sunt disperați și de aceea folosesc acest apelativ.Un om politic de anvergură, Raul Bobeanu, acuzat și el pe nedrept, a suferit imens și nu este exclus ca boala necruțătoare care l-a răpus să fi fost declanșată tocmai din pricina unor răutăți gratuite venite din partea adversarilor politici.

Așa că, dragi „prieteni”, luați-vă gândul că apelativul „baron” mai poate influența pe cineva. Ionel Arsene va câștiga alegerile detașat, fiindcă nemțenii nu sunt în „turma” voastră, sunt oameni care gândesc, văd, constată și nu se lasă influențați de invective, răutăți și de interesele voastre personale.

Atacând imaginea lui Ionel Arsene urmăresc, de fapt, să-i diminueze și șansele lui Răzvan Cuc de a câștiga Primăria Piatra Neamț. Sunt îngrijorați că vor fi înlăturați de la conducta cu bani publici! Sunt firme și persoane care, de 16 ani, își bat joc de fondurile publice. Răzvan Cuc este foarte bine situat în intențiile de vot ale pietrenilor, cetățenii au înțeles că este singura soluție pentru a schimba orașul. Susținerea lui Ionel Arsene va fi foarte importantă pentru Răzvan Cuc și după ce va fi ales primar.

De aceea, noi îi susținem și îi votăm pe Răzvan Cuc, primar la Piatra Neamț, și pe Ionel Arsene – președinte al Consiliului Județean Neamț.Arsene va câștiga, nu încape îndoială!

Adversarul său politic principal, care va suferi o înfrângere umilitoare, este liniștit, că nu va rămâne pe drumuri. Va fi expulzat la București, unde are garantat un loc eligibil de parlamentar.

Constantin Iacoban

Comandat de PSD NEAMȚ, executat de Ghici Computers SRL, cod MF 21200019

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate