Consiliul Județean Neamț a scos din priză o investiție de peste un milion de euro

3

caricatura

Unul dintre cele mai importante proiecte cu rezultatele cele mai vizibile la nivelul funcționării Consiliului Județean Neamț a fost implementarea „Sistemului informatic integrat pentru eficientizarea comunicării cu cetățenii și a fluxurilor de activități din administrația publică locală”. În proiect s-au investit peste un milion de euro în mandatul precedent și chiar dacă noi eram sceptici, s-a dovedit în final a fi una dintre cele mai remarcabile realizări în interesul nemțenilor deoarece toate actele și deciziile din CJN erau manipulate informatic și nimeni nu se mai putea scuza dând vina pe hartii sau pe circuitul lor.
Aplicaţia informatică implementată cu peste un milion de euro în CJN permitea înregistrarea tuturor documentelor, monitorizarea circulaţiei acestora, stocarea şi regăsirea documentelor înregistrate. Orice document care se înregistrează în registratură putea fi trimis spre rezolvare/consultare/aprobare persoanelor abilitate; după soluţionare acestea puteau fi expediate după caz. Documentele erau stocate într-un registru unic în format electronic, având un control riguros al circulaţiei acestora. Se simplifică modul în care utilizatorii găsesc şi partajează informaţii. Aplicaţia cuprinde pe langă registratură şi circulaţie şi alte module adiacente precum: Urbanism, Audinţe Hotărâri, Dispoziţii, Juridic, Statistici şi rapoarte, Registre speciale.
Ei bine, bupă ce toți funcționarii au fost instruiți și s-au obișnuit cu acest sistem, actuala conducere a Consiliului Județean Neamț a decis sa trimită instituția înapoi în epoca de piatră a administrației locale pe motiv caă mentenanța sistemului ar fi prea scumpă. Și uite așa, acum funcționarii au revenit la registre si ceasloave și nu mai știe nimeni unde este o hartie pe circuit sau cine blochează un act. Poate asta s-a și dorit…
Curios este faptul că nu a auzit nimeni pe tovarășul președinte să se plangă că ar fi ceva în neregulă cu sistemul sau cu sumele alocate mentenanței, ci doar s-a revenit în liniște la sistemul comunist de gestiune a documentelor, sistem în care nu se mai poate depista cu ușurință cine blochează o hârtie.
Degeaba am încercat să aflăm oficial care ar fi marea sumă cerută pentru mentenantă de tovarășul Culița Tărâță refuză să o platească și dezinformatizează circuitul actelor scoțând din priză o investiție de peste un milion de euro. Se pare că nimeni, nici oficial, nici neoficial, nu are voie să discute acest subiect în CJN.
Adevărul este că acel sistem ar fi fost un adevărat izvor de dovezi pentru DNA, DIICOT sau alte organe ale statului care ar fi anchetat o eventuală fraudare a banului public. Așa, cu registre si ceasloave, naiba mai știe pe unde a umblat o hârtie sau dacă a fost înregistrată corect și nu s-a lăsat un nr. de ordine pentru antedatarea șmecheriilor.
Dacă pană acum aleșii nemțenilor puteau spune că nu știau de oprirea sistemului informatic de gestionare a documentelor în CJN, din acest moment nu mai au nici o scuză pentru a nu cere în prima ședință de CJN repunerea în funcțiune a investiției de peste un milion de euro.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Vali spune

    Oricum radacinile fardelegilor deosebit de grave comise , de la „89” incoace, sint adinc ancorate in unele Institutii abilitate ale Statului Roman , unde unii factori de decizie , tergiverseaza si musamalizeaza de ani buni , tunuri de miliarde de euro.
    Cercurile de interese mafiote sint bine organizate si protejate , atit politic , cit si administrativ , si judiciar !
    Multi dintre cei cu tupeu rar intilnit , isi permit ca dupa atitea ticalosii comise , o parte stiute de catre opinia publica , iar alta parte importanta nestiuta , sa ne dea prin presa lectii de demnitate si cinste , cind de fapt dumnealor, trebuiau demult , sa fie dupa gratii pentru faptele lor deosebit de grave !
    Este de-a dreptul ridicol si revoltator !*
    Inca nu se stie sigur despre seriozitatea cu care vor fi anchetate vreodata aceste fapte deosebit de grave , care in mod paradoxal inca nu sint pedepsite.
    Iar judetul Neamt este printre primele din tara la capitolul coruptie , evaziune fiscala ,contracte oneroase , achizitii paguboase , retrocedari frauduloase …etc…etc…
    Toate elementele de ilegalitati , deosebit grave exista , dar vinovati nici unul !
    Se pot vedea , cu ochiul liber , averile colosale , ale celor care sint benificiarii fardelegilor comise , care au adus prejudicii importante in dauna bugetului Statului Roman , si a oamenilor de rind carora li sau furat drepturile la propietatile lor !
    Ca la noi , ca la nimeni !

  2. Marius spune

    Uitati-va numai ce fata de comunist sadea are Cultita Tarata. Asta ar trebui sa explice totul.

  3. de astazi coroi spune

    nu este o noutate ca atunci cand o institutie ajunge la prea multa transparenta devine vulnerabila.prima care a aplicat aceasta reteta este directia silvica neamt si cred ca aici nu e vorba de lipsa banilor.inainte ca varga sa preia padurile orice amarastean care lucra in exploatari forestiere putea accesa pe internet tot ce tine de licitatii,organizare,desfasurare,oartizile scoase la licitatii,pretul de pornire,pretul de adjudecare etc.era foarte simplu sa vezi cine e favorizat,cine e aiurit in licitatii.cum a venit doru gherghel(marele sef de promotie de la rares)cu tatal bastan pcr ,aceste date importante au devenit o amintire.dara bilanturile depuse de societatile comerciale tradeaza aranjamentele la licitatii in sensul ca apar tot mai multa incredintari directe.cj.neamt a fost informat ce bine e ca deciziile ce se iau sa nu fie la dispozitia amarastenilor.de asemenea aceeasi lini este respectata si de primariile comunale.de ce sa stie locuitorul comunei ca banii lor ajung aiurea pe la drupo.asiri.etc.PROPUN SA SE INTRODUCA INDIGOUL SI CREIONUL CHIMIC.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate