Consiliul Județean Neamț poate opri angajările aranjate la Spital la prima ședință!

4

Ca să angajezi o asistentă prin corupție, contra unei sume de bani, trebuie să ai un concurs pe care poți să îl aranjezi. Metodologia de concurs la angajarea asistentelor este aprobată de plenul Consiliului Județean Neamț și ea a fost ”aranjată” în timp de către mafia angajărilor la spital cu sprijinul celor care au condus înainte acest județ.

Domnule președinte al Consiliului Județean Neamț, domnilor consilieri județeni, puteți opri acum această mafie schimbând metodologia de concurs. Totul este în mâna dumneavoastră, iar noi vă oferim motivația făcând în continuare publice ”aranjamentele”din această metodologie pentru ca posturile să poată fi cumpărate. Mai mult de atât, după ce am consultat specialiștii în domeniu, vă oferim și sugestiile cu ce trebuie schimbat.

 1. Concursul de angajare asistenți la Spitalul din Piatra-Neamț se dă cu întrebări deschise pe care cineva le corectează. O metodă ușor de aranjat, în timp ce la celelalte spitale din Neamț se dă test grilă. Specialiștii spun că trebuie schimbat testul cu întrebări deschise cu unul grilă care are rezultate măsurabile clar și obiectiv, plus că la un test grilă se poate acoperi tot spectrul de categorii de întrebări. Deci ar trebui schimbată în metodologie testarea actuală cu una grilă, ca la majoritatea celorlalte spitale.
 2. Proba de interviu este o probă subiectivă după care nu rămâne notat nicăieri ce a spus persoana examinată. deci cine o examinează poate da ce notă vrea sau dacă în comisie nu e toată lumea coruptibilă examinatul poate contesta foarte ușor această probă. Specialiștii spun că proba cu interviu ar trebui înregistrată audio și atunci nimeni nu ar mai avea curajul să spună că persoana examinata este competentă dacă în realitate ea nu e în stare să lege două cuvinte.
 3. De departe cel mai ciudat lucru din actuala metodologie este lipsa probei practice. Sunt medici care se plâng că apar asistente care habar nu au să facă o perfuzie, sparg venele pacienților, iau tensiunea aiurea etc. Toți specialiștii consultați au spus că este OBLIGATORIU ca la angajarea unui asistent medical acesta să dea o probă practică. Este inadmisibil să dai viața și sănătatea unor oameni pe mâna unor cadre medicale pe care nu le testezi decât verbal și în scris.

Domnilor de la Consiliul Județean Neamț, în mâinile dumneavoastră stă oprirea angajării de asistente pe bază de mită la Spitalul din Piatra-Neamț. Știm că presiunile sunt mari să rămână aceeași metodologie, dar nu cred că vă doriți ca dumneavoastră, rudele sau prietenii dumneavoastră să ajungă pe mâna unei asistente ce tocmai a fost angajată cine știe cum și fără să fi dat măcar o probă practică. Știm că mafia din spital este mai puternică decât politicul sau decât conducerea spitalului, dar haideți să-i dăm această primă lovitură. Poate într-o zi punem mafia asta cu botul pe labe.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Ion spune

  Şpaga la doctori cind o sa dispara?SINDICATELE 2LA NUMAR AMBELE SE SCUIPA SI?SALARII DUBLATE ,TRIPLATE LA DOCTORI SI ASISTENTI SI?MERGETI SI FILMATI CUM SE COMPORTA IN CONTINUARE SECTILE ORTOPEDIE CHIRURGIE MEDICII SI TOATS GAŞCA LOR?O RUSINE DE SPITAL…

 2. Onelian dalmatio spune

  Peste tot unde se fac angajări platite din bugetul de stat concursul e de ochii lumii cel ce a dat șpaga unde trebuie e câștigător. ., la spitale, la primărie, armată, politie etc și amd. Rușine nemernicilor care practicați așa ceva., trebuie prinși și băgați larăcoare.

 3. xx spune

  Unele candidate fac voluntariat pe sectii sa invete partea practica si sa o vada medicii de ce e in stare,dar cind se apropie concursul i se spune sa mai astepte ca este altcineva la rind

 4. Ana spune

  S-a scos post și la ambulanță. E bine de urmărit ce se întâmplă și acolo. Nu credeți ca e la fel?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate