Consiliul Judeţean Neamţ a finalizat documentația tehnico-economică pentru axa de transport Piatra Neamţ-Mărgineni-Făurei-Horia-Ion Creangă-Icuşeşti-limită judeţul Bacău

4

Consiliul Judeţean Neamţ a finalizat în data de 31.01.2017 documentația tehnico-economică a proiectului Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 3: Neamţ-Bacău-Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamţ-Mărgineni-Făurei-Horia-Ion Creangă-Icuşeşti-limită judeţul Bacău, proiect înregistrat la Organismul Intermediar POR ADR NORD-EST.

drum-cjn

Unul dintre obiectivele mele principale, în calitate de președinte al ionel-arseneConsiliului Județean Neamț este acela de a atrage cât mai mulți bani europeni pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale nemțenilor și transformarea județului într-un mediu favorabil investițiilor. Îmi doresc să aduc administrația publică din județul nostru un pas mai departe față de tot ce s-a întâmplat până acum prin proiecte care să asigure dezvoltarea comunităților locale, dar și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Activitatea noastră, a celor care alcătuim astăzi Consiliul Județean Neamț, are în vedere bunăstarea județului, după cum se poate observa și din proiectele propuse și aflate în implementare. Investiţia prin care se vor reabilita şi moderniza 71,047 km de drum judeţean are ca obiectiv general îmbunătăţirea situaţiei actuale a infrastructurii din cadrul spaţiului rural, concomitent cu îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi a standardelor de muncă, asigurarea siguranţei şi fluenţei traficului existent şi prognozat, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările tehnice specifice în vigoare”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului de proiecte POR 2014-2020, Axa Prioritară 6 Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, în perioada următoare urmând să aibă loc verificarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii, urmată apoi de evaluarea tehnică şi financiară a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 144.772.188,26 lei, urmând să fie reabilitaţi 60,360 km astfel:

 • Drumul judeţean DJ 157 Horia – Trifeşti – Climeşti – Făurei – Mărgineni – Piatra Neamţ km. 0+000 – 47+700 , respectiv 40 km lungime drum modernizat;
 • Drumul judeţean DJ 207 C Horia – Ion Creangă km. 0+000 – 7+100, respectiv 7,100 km lungime drum modernizat;
 • Drumul judeţean DJ 207 D Ion Creangă – Recea – Icuşeşti – Bătrâneşti km. 12+170 – 28+000, respectiv 13,260 km lungime drum modernizat.

Prin execuția unui sistem rutier modern și asigurarea corespunzatoare a scurgerii apelor pluviale, prin menținerea curățeniei și esteticii drumului modernizat (amenajarea cu îmbrăcaminte asfaltică a intrărilor drumurilor laterale și de exploatare), vor fi satisfăcute condițiile de siguranță și confort impuse de legislația tehnica în vigoare. Totodată, prin îmbunătăţirea infrastructurii drumurilor judeţene ce alcătuiesc axa de transport interjudeţeană Piatra-Neamţ- Roman- Icuşeşti- limită judeţul Bacău, se asigură realizarea unui alt obiectiv important, respectiv sprijinirea şi promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât şi social prin îmbunătăţirea condiţiilor de infrastructură şi a mediului de afaceri, care susţin creşterea economică, mai ales în condițiile în care această zonă a județului este una dintre cele mai sarace.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Petru spune

  Suntem in iunie si practic nimic nu sa intamplat…nici un utilaj in zona…tipic psd…doar promisiuni…dar am ramas doar cu promisiunile si un drum „indreptat”cu o lama care sincer mai rau a facut…forzza psd,ultimul motto care la avut la alegerile din roman…”de la bine la mai bine”…la mai rau poate!!!!

 2. FLORIN spune

  Nu stiu la ce ajuta acest drum.

  Cum adica vom circula pe axial?

  Ca sa ne ducem unde?

  In loc sa se dezvolte infrastructura spre vestul tarii care este praf si pulbere se modernizeaza drumuri care duc niciunde si nu aduc nici un cistig.

  Inca o investitie cu un mare semn de intrebare…

  Alti bani irositi degeaba cu proiecte dubioase.

  Sper ca PSD sa nu calce pe urmele hotilor din PDL.

 3. cititor40 spune

  S anu se uite de promisiunea ca,pe 06.08.2017 vom circula pe axial!

 4. janet spune

  Va felicit domnule presedinte IONEL ARSENE pentru initiativa si pentru perseverenta , personal i-mi doresc ca proiectul sa fie eligibil si sa incepetti cit mai repede lucrarile de modernizare. Sper sa avem vesti bune si despre alte proiecte . Cred ca un rol destul important in dezvotarea judetului il au proiectele finantate din fondurile europene. Suntm in asteptarea estilor bune. . Cu respect. Janet

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate