Conferință de presă susținută de Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț – 29.08.2019

0

Sinteză a proiectelor aflate pe ordinea de zi a ședinșei de Consiliu Local de astăzi, 29 august 2019 (extras din conferința de presă susținută de primarul Dragoș Chitic):

Proiectul nr. 4: Vor fi acordate încă 10 locuinte ANL tinerilor din Piatra-Neamț, conform clasamentului în curs (de la poziția 89 pâna la poziția 98). Astfel ne apropiem cu pași repezi de epuizarea actualului clasament care cuprinde 131 de poziții cu solicitanți de locuințe ANL eligibili. A fost o practică constantă de când mă aflu conducerea Primăriei Piatra-Neamț, acordarea de locuințe ANL tuturor familiilor tinere care au îndeplinit condițiile legale. Sunt create premisele pentru a continua pe aceeași linie, mai ales că a început deja construirea unuia dintre cele 3 blocuri ANL propuse pentru municipiul Piatra-Neamț, blocul ANL cu 20 de apartamente amplasat în cartierul Dărmănești, strada Pompiliu Clement.

Tot în sedința de Consiliu Local de astăzi acordăm și doua locuințe de necesitate unor persoane cu o situație socială deosebită

Proiectul nr.10: Continuăm să identificăm programe de finanțare europene din zona socială. Astfel aprobăm astăzi participarea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra-Neamț într-un proiect social intitulat „Lucrători de tineret competitivi pentru tinerii vulnerabili“. Este al șaselea proiect social finanțat din fonduri europene la care aplicăm .

Proiectul se dorește a fi finantat în cadrul Programului European ERSAMUS+ , în cadrul apelului ,,Mobilitatea persoanelor în domeniul tineretului “, cu termen de depunere 1 octombrie 2019.

Partener al proiectului este o fundație specializată din Polonia împreună cu care ne dorim să îmbunătățim competențele profesionale pentru 16 angajati tineri ( 8 din cadrul DAS Piatra-Neamț și 8 din Polonia) care lucrează cu tineri defavorizați.

Valoarea proiectului este de aproximativ 12.000 euro, fără contribuție proprie din partea DAS Piatra-Neamț, iar perioada de implementare este de 6 luni cu dată estimata de începere 01.02.2020.

Proiectul nr. 12: Aprobam proiectele care vor beneficia de finanțare neramburabilă din partea municipalității pietrene în a III-a sesiune din acest an, aferentă perioadei septembrie – decembrie 2019.

Un număr de 29 de proiecte vor primi finanțare nerambursabilă în valoare totală de 270.000 lei  din partea Primăriei Piatra-Neamț, proiecte din domeniile: cultura, protecția mediului, social, educație civica, activități pentru tineret și sport.

Câteva dintre manifestările finanțate de municipalitatea pietreană în aceasta sesiune :

  • Neamț Music Festival”, Opus 2, a treia editie a Festivalului de pian inițiat de talentatul artist pietrean Daniel Ciobanu, care va avea loc în perioada 12-15 septembrie
  • O noua ediție a Salonului de Iarnă organizată de Uniunea Artiștiștilor Plastici din Neamț la Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamț;
  • A IX-a ediție a Târgului de carte Libris, eveniment organizat de Camera de Comert și Industrie Neamț;
  • Bienala ,,Lascăr Vorel “, eveniment cultural important organizat de Fundația ,,Vorel“;
  • Festivalul Internațional de muzică pentru copii și tineret ,,Cântec de Stea “ organizat de Asociația Children Forever din Piatra-Neamț, manifestare devenită tradiție, ajunsă la ediția cu numărul 9.

Sprijinim prin aceasta sesiune de finantare nerambursabila seniorii orașului pentru marcarea și în acest an a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice .

Susținem organizarea pentru al doilea an consecutiv în Piatra-Neamt a Galei Dynamite Fighting Show – Bătălia Moldovei, în data de 27 septembrie, la Sala Polivalentă.

Finanțăm organizarea prin DJTS Neamț a unui eveniment care să marcheze cei 100 de ani care se împlinesc anul acesta de la înființarea Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț.

Tot la capitolul sport sustinem financiar: echipa de hanbal fete, HCF Piatra-Neamț, echipa de fotbal locala CSM Ceahlăul, ACS Futsal Ceahlaul, minifotbalul, tenisul de câmp, șahul, dansul sportiv și alte ramuri manifestări sportive.

Am stabilit in urmă cu 3 ani, prin consultare cu asociațiile non-profit din Piatra-Neamț un sistem de lucru pe care l-am implementat și îl respectăm astfel ca toți cei interesati în obținerea de finantîri nerambursabile pot obține într-un mod clar, simplu și transparent finanțări pentru proiecte de interes local. Îmi doresc o creștere a fondurilor alocate pentru acest tip de finanțări și sper ca bugetul municipiului să permita acest lucru începând chiar cu următoarea sesiune.

Proiectul nr 13: Municipiul Piatra-Neamt va fi în aceasta toamnă gazda Olimpiadei Internaționale de ASTRONOMIE, ediția cu numarul 24. La importanta competitie școlara internațională din acest an vor participa peste 260 de elevi si profesori din 20 de țări. Manifestarea se va desfasura în Piatra-Neamț, perioada 18-27 octombrie 2019 și beneficiaza printre altele din partea municipalitatii pietrene și de un sprijin financiar în valoare de 15.000 lei.

Troleibuzul- transportul public de persoane

Înca o dată se dovedește faptul că în zonele subordonte Consiliului Judetean deciziile se iau pe considerente politice în privinta locuitorilor din Piatra Neamț. Legat de transportul public de persoane, Consiliul de Administratie al societății Troleibuzul, societate a Consiliului Județean a luat o decizie politică, reducerea numărului de calatorii pentru persoanele care beneficiaza de gratuitate în Piatra-Neamț la doar 10 pe lună. Este o nedreptate, îndraznesc să spun chiar un abuz care afectează grav persoanele care beneficiază de gratuitate la transportul public, adică loveste chiar în persoanele vulnerabile din punct de vedere social. 

Așa cum i-am obisnuit pe pietreni, nu voi privi indiferent un astfel de abuz, o astfel de măsura care denotă dezinteresul total al PSD la Neamț, fața de oamenii din Piatra-Neamț. Îi asigur pe pietreni că mă voi lupta cu toate mijloacele legale pentru a înlătura în cel mai scurt timp această nedreptate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate