Conducerea primăriei Piatra-Neamț, deplasare la Brantner pentru a monitoriza serviciul de colectare a deșeurilor

3

Primarul Dragoș Chitic, împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu s-au deplasat la sediul societății Brantner pentru a verifica modul în care se pun în practică măsurile stabilite pentru îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor.

În această vară a fost intensificată operațiunea de spălare a pubelelor și a fost respectat mai strict graficul de colectare. Primăria Piatra-Neamț a impus societății Brantner extinderea programului de colectare la final de săptămână pentru a elimina aspectele negative sesizate de către unii cetățeni. Prin colaborare cu Poliția Locală s-au intensificat controalele în zonele punctelor de colectare și sancționarea celor care nu respectă prevederile privind regulile de depozitare în zona shelterelor.

Deoarece sunt nouă asociații de proprietari care acum au acumulat datorii foarte mari, primarul Dragoș Chitic a solicitat operatorului să găsească soluții de eșalonare a datoriilor  pentru a evita luarea măsurii de sistare a colectării deșeurilor. Primăria și-a arătat disponibilitatea în medierea acestei probleme.

„Acord o atenție deosebită modului în care se desfășoară colectarea deșeurilor în Piatra-Neamț și am desemnat persoane care să verifice permanent aceste aspecte. Am solicitat societății Brantner să respecte cu strictețe prevederile contractului și să asigure pietrenilor un serviciu de calitate. De asemenea, am solicitat operatorului ca în perioada următoare să realizeze experimental trei puncte de colectare îngropate. Voi propune în bugetul anului viitor o sumă de bani cu ajutorul căreia să realizăm închiderea câtorva puncte de colectare cu probleme, la care accesul să fie controlat, permis doar pe bază de cartelă pentru locatarii apartamentelor din zonele arondate. Este de apreciat că la Piatra-Neamț se reușește valorificarea a peste 80% din deșeuri, cantitatea de deșeuri depusă pe groapă fiind una mică.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Un element de noutate, la solicitarea primăriei, a implementat un program online prin care  orice cetățean poate verifica ritmul de colectare a deșeurilor la fiecare punct din oraș. Programul va ajuta municipalitatea să monitorizeze mai riguros și eficient respectarea graficului impus de colectare a deșeurilor din oraș.
Atașăm un print-screen cu butonul din pagina primăriei care face trimitere catre linkul urmator (inclusiv userul si parola ce trebuie introduse/ utilizator: primariapiatraneamt parola: brantner123456): Arobs Transilvania – TrackGPS
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Irina Vasiliu spune

    Din păcate, operatorul nu face nicio diferență între clienții care colectează selectiv și cei care nu, aplicând încă de la începutul contractului tarif de colectare neselectivă tuturor! La clienții de la case, nu au procedat la spălarea pubelelor niciodată! De multe ori, plățile efectuate la puncte de plată mai puțin uzuale (cum ar fi Zebra Point), nu sunt înregistrate în baza lor! Astfel, te trezești cu deșeurile neridicate, deși ai plătit (unii chiar în avans, până la sfărșitul anului)!

  2. Eftimescu Constantin spune

    Bravo !!!! ce bine !!!!!

  3. XX spune

    Este mult spus „spalarea containerelor”De ce nu trimite primaria pe cineva sa verifice sa vada ca se face doar o umezire a acestora(ramin la fel de murdare si dupa).In 10-15 secunde si fara detergent cum sa se spele?,chiar si aceasta se face de cel mult o data pe an

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate