Concursul și expoziția de arte plastice pentru copii „DR. SORIN CIOBANU”, ediția a III-a

0

În perioada 4-15 iunie 2018, pe simezele Sălii Cupola a Bibliotecii Judetene „G.T. Kirileanu” vor fi prezente lucrările participante la CONCURSUL ȘI EXPOZIȚIA DE ARTE PLASTICE PENTRU COPII „DR. SORIN CIOBANU” EDIŢIA a III-a, 2018, PIATRA-NEAMŢ.

Cele circa o sută patruzeci de desene, lucrări de pictură și de desen care alcatuiesc expozitia, au fost realizate cu măiestrie de copii si tineri cu vârste cuprinse intre 6-19 ani, de la școli gimnaziale ( Șc. Gimn Nr. 2, Șc. Gimn. Nr. 3, Școala Gimn. „E.Cuza”, Șc. Gim. „N.Albu”, Sc.Gimn. „D.Cuciuc”, Sc. Gimn. Nr 1, Șc. Gimn. Borlești, Șc. Gim. „N.Buleu” Mărgineni, Școala Gimn. Hoisesti etc.) si licee din oraș, (C.N. „P. Rareș”, C.N. „C. Hogaș”, C.N. de Informatică, Liceul de Artă „V. Brauner” s.a.) de la cluburi de pictură din cadrul unor ONG-uri și de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamț.

Expoziția reunește cele mai reușite creații ale copiilor, selectate atent de un juriu exigent format din profesori de artă plastică, bibliotecari și muzeografi, juriu condus de doamna doctor Mariana Ciobanu, cea care oferă si premiile concursului.
Lucrările au fost structurate și evaluate în funcție de cele trei nivele de vârstă și experiență: nivel primar-clasele 0-IV (0-10 ani), nivel gimnazial–clasele V-VIII (11-14 ani) și liceal–clasele IX-XII (15-19 ani). Se vor acorda diplome si medalii pentru premiile I,II, III si mențiuni. Orele de muncă, atenția, răbdarea, talentul și determinarea vor fi celebrate printr-un Premiul Special pentru fiecare categorie de vârsta, în valoare de 500 ron.

Toși elevii care au trimis lucrari, chiar și cei care nu au lucrari expuse,din cauza spașiului pentru panotare redus, vor primi diploma de participare.

Vernisajul va avea loc luni 4 iunie, începând cu orele 17:00.

Manifestarea se dorește a fi o acțiune culturală dedicată copiilor, realizata anual, în preajma zilei de nastere a celui care a inspirat această Expoziție-Concurs, o celebrare prin lucrările micilor artiști a excelenței în artele vizuale, precum și a personalității medicului Sorin Ciobanu, Doctor în științe medicale (imagistică medicală), un mare iubitor de pictură, de natură, de frumos și un susținător fervent al copiilor și al artei acestora, plecat din păcate dintre noi de curând, mult prea devreme, spre o lume mai colorată și mai bună.”,  a menționat prof. Cristina Petrariu,  președintele Asociației culturale ”Arte. Ro”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate