Comunicat OPC privind reabilitarea termica

0

In luna august 2011 la CJPC Neamt au fost inregistrate un numar de 119 reclamatii de la consumatori, din care un  numar de 17 au fost inregistrate impotriva unor operatori economici care presteaza servicii de reabilitare termica la apartamentele proprietate personala.

Contractele de prestari servicii sunt incheiate individual de catre fiecare consumator cu firma respectiva.


Desi, contractele incheiate au clauze contractuale foarte clare cu privire la termenul de finalizare a lucrarilor, inclusiv penalitati , respectiv : „0,10 % pentru primele 10 zile si 0,15% pe zi pentru perioada scursa din cea de a 11 zi pana la indeplinirea obligatiilor de catre partea in culpa” cu toate acestea, firmele nu le respecta.

Astfel, au fost depasite termenele de finalizare intre 30 si 90 zile. In unele cazuri, lucrarile sunt la stadiu de montare schele.

In toate cazurile inregistrate, consumatoriii au achitat, conform contractului, fie un avans de 60 % din valoarea lucrarii , fie au achitat-o integral. Sumele achitate variaza intre 650,0 lei si 2200,0 lei.

La incercarile repetate de solutionare amiabila a situatie create, reprezentantii legali ai respectivelor firme nu mai raspund nici macar la telefon.

 Actiunea de cercetare a reclamatiilor in cauza este in derulare.

            Recomandam consumatorilor sa nu semneze niciun contract de prestari servicii pana nu verifica daca operatorul economic este autorizat. De asemenea, sa solicite sprijinul Presedintelui Asociatie de proprietari care, in conformitate cu Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari are obligatii in acest sens.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate