Comunicat oficial DSP Neamț: 114 persoane în carantină și 411 izolate la domiciliu

2

Conform DSP Neamț, luni, 16 martie, ora 8:30, de pe teritoriul județului Neamț s-au raportat la Centrul Național de Supraveghere și control al Bolilor Transmisibile următoarele informații: 

  • 114 persoane in carantină;
  • 411 persoane în auto-izolare la domiciliu, din care 6 persoane instituţionalizate.

 „Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.”, transmite DSP Neamț.

*****

Informare COVID – 19 – Grupul de Comunicare Strategică, 16 martie

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, și s-au aflat în carantină sau autoizolare. În continuare, cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia,  2 dintre ele în Austria și Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Stefan spune

    Intrebare: colocatarii celor izolati la domiciliu sunt si ei izolati?!Daca nu , izolarea devine o masura fara sens!

  2. Dl Scarbescu spune

    Grupul de comunicare strategica cât și cel al Guvernului nu dau niciun caz nou la Piatra Neamț.Deci ?
    ADMIN: Asa este, dar autoritatile locale il confirma. Mai multe nu stim nici noi. Asa se comunica! https://www.ziarpiatraneamt.ro/oficial-prefectul-si-primarul-confirma-cazul-pozitiv-covid-19-din-piatra-neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate