Comunicat de presă UNPR

0

Untitled-2

Comunicat de presă

1. Săptămâna trecută, au fost suspuse dezbaterii în comisii și plen, modificările și completările la Legea 295 din 2004 privind regimul armelor și munițiilor. În Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, al cărui membru este, deputatul Constantin Moisii a susținut, printre alte amendamente, pe cel privind modificarea art.14 referitor la persoanele condamnate la pedeapsa cu închisoare mai mare de un an cu executare, în sensul de a fi retras dreptul de a deține arme. Aceasta, pe considerentul că este necesară precizarea concretă a articolului din Codul Penal, partea Specială, titlurile I, II, III, X, XI, XII, și articolelor 296, 280, 281, 283, 285, 286, 287, 342, 346, 348, 369, 371, 375, 381, 383 cu modifcările și completările ulterioare, precum și de Legea nr. 143 din 2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, republicată cu completările și modificările ulterioare.
Soluția prevăzută la aliniatul 3 și expusă mai sus, este supusă controlului judecătoresc privind Legea Contenciosului Administrativ nr 554 din 2004 cu modificările și completările ulterioare.

2. De asemenea, la art 28, lit. b privind termenul de 6 luni de la data suspendării pentru prelungirea valabilității permisului de arme, se face următoarea precizare:
Un lucru deosebit de important îl reprezintă faptul că s-a propus, introdus și aprobat amendamentul privind prelungirea valabilității permisului de armă de la 3 la 5 ani, precum și faptul că organele în drept, respectiv organele de Poliție, au obligația ca în termen de 6 luni înaintea expirării valabilității permisului să NOTIFICE în scris pe fiecare deținător. Lipsa notificării va face posibilă prelungirea valabilității permisului de armă din oficiu.

3. În ceea ce privește procurarea muniției de către titularii dreptului de deținere, respectiv de port și folosire a armelor de tir, a fost mărit numărul de cartușe de la 500 la 1000 pentru fiecare armă, pentru care are dreptul de port și folosință.

13.11.2015

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate