Comuna Tașca are în sfârșit un primar cum trebuie

27

Noul primar al comunei Tașca, doamna Daniela Ursache este altceva decât știm cu toții despre un primar. La ea nu există „nu se poate, nu am timp, altădată” și alte expresii pe care le auzim pe la mulți aleși locali. Cu un program mediu de 12 ore daniela-ursachede muncă pe zi la primărie, doamna Ursache încearcă să aducă comuna în anul 2017 și să facă tot ce alții nu au avut chef și nu se plânge de moștenirea lăsată, ci din contra, e decisă să tacă și să facă.
Pentru o corectă prezentare a doamnei primar am realizat un mic interviu.

Cum vă simțiți în calitate de primăriță care a învins la alegeri pe unul dintre cei mai vechi primari din România?

Calitatea de primar, cred eu, că în primul rând este o misiune a unui primar în momentul în care ajunge în poziția asta. Eu consider că este misiune, nu funcție și nu calitate, așa zic eu despre primar. În primul rând, nu am învins în alegeri pe nimeni. Am obținut, cred eu, după o muncă de 24 de ani, un scor nu mulțumitor. Îmi doresc ca după primul mandat să fie un alt număr de voturi, deși așa cred, nu am fost foarte mulțumită, dar în primul rând trebuie să le demonstrez oamenilor că sunt un bun primar. Nu vreau să vorbesc în nici un fel despre trecut, și chiar nici nu vreau să vorbesc despre ce a fost, pentru că m-ar împinge să spun și lucruri care nu sunt tocmai plăcute și nu aș vrea să le spun. În perioada mandatului, sau mandatelor mele, nu-mi doresc să vorbesc urât despre nimeni.

Care sunt principalele obiective pe care vi le propuneți în calitate de primar? Care sunt prioritățile?

Sper să fi reușit, și voi continua pe tot parcursul mandatului, ca atenția principală a unui primar să fie cetățeanul, asta însemnând toate nevoile pe care le are, atât materiale cât și spirituale, să reușesc să fiu aproape de ei și să îmi pese de ei. Deci eu așa cred. Ne-am obișnuit, prin investițiile pe care le facem, să ne gândim doar la părțile materiale. Nu e adevărat. Dacă nu împletim cele două părți nu reușim.

Cum vă acomodați în această funcție, pentru că este una destul de grea, cu mai puțin timp liber, cu mai multe obligații, foarte multe îndatoriri și foarte multe așteptări din partea oamenilor.

Este foarte adevărat, oamenii au foarte multe așteptări și îi simt, pentru că este o avalanșă de oameni. Din momentul în care am intrat primar, și înainte relațiile cu publicul erau asigurate tot de mine ca secretar, dar acum vine așa, în virtutea unei eliberări și cu atâta speranță și cu atâta încredere îmi spun anumite lucruri și îmi cer anumite lucruri încât chiar mă supăr când văd că se face ceasul 10-11 seara și eu sunt în primărie și nu mai reușesc să cuprind, aș vrea să fie ziua de muncă de 24 de ore ca să pot să mă dăruiesc mai mult oamenilor. Nu sunt vorbe mari, bănuiesc că și dumneavoastră știți, și multă lume știe că nu am un program de audiențe și că și atunci când sunt acasă oamenii vin ca și la Primărie, indiferent de oră. Deci la ora 6 sună telefonul sau seara la ora 10, pentru a rezolva o problemă. Nu mă deranjează. Voi fi foarte supărată atunci când oamenii nu mă vor mai căuta. Foarte supărată. Acum, deocamdată dau maxim.

Sunteți într-o poziție în care, vreți, nu vreți, apar foarte multe frustrări, pentru că oamenii vin cu foarte multe lucruri care nu țin de primărie. Cum rezolvați acele lucruri?

E foarte adevărat, Din cauza lipsei de informații, oamenii nu sunt foarte informați sau cel puțin nu sunt bine informați, cred că primarul poate să le rezolve absolut orice problemă.  Știți că chiar au dreptate? Dacă vreți să o luăm pe litera legii putem să le rezolvăm anumite probleme. În momentul în care te implici și te pui în pielea omului și chiar cauți soluții, fără a fi suspectat de cineva că faci trafic de influență, vă spun că un primar poate rezolva aproape toate problemele unui om. Dar trebuie să vrea, și trebuie să îi pese.

După această primă perioadă de mandat, ce le transmiteți dumneavoastră oamenilor din Tașca?

Am transmis-o și în ziua în care am fost investită și o voi spune de câte ori voi avea ocazia: Să nu mă lase să mă schimb, să mă păstreze a lor, contează foarte mult. Eu dăruiesc și mă dăruiesc lor, dar trebuie să vrea și să mă ajute să nu mă schimb.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
27 Comentarii
 1. Rares spune

  Clar ca doamna primar pare ok. Dar are cateva luni de mandat in care nu a avut timp sa faca nimic deosebit.
  Domnul Primar Dragan a fost probabil unu din cei mai buni primari de comuna care au existat in judetul Neamt.
  Neinspirat total titlul. Dar asta este, din pacate in Piatra Neamt se pare ca nu avem inca o presa corecta.

  ADMIN: Pai oamenii din Tașca au zis altceva la vot … iar presa zicem noi ca este corecta daca dă dreptate celor care au ales noul primar …nu ?:)

 2. Viorel Ray spune

  Felicitări și mult succes doamna prumar

 3. Zena Galcescu spune

  Felicitări si succes!

 4. Ionela Ionut spune

  Felicitari

 5. Silvia Craciun spune

  El…lasa…..de ce ? Este de rosu ?! Conteaza ce va face nu cum arata.

 6. Coca Lihancianu spune

  La multi ani de ziua numelui !Felicitări pentru funcția de Primar !

 7. George Tansanica II spune

  FELICITARI!!

 8. Violeta Dumitrasc spune

  Bravo. Doamna. Primar spor la munca.

 9. Magdalena Maria spune

  Femeia cum isi coordoneaza treburile in gospodarie asa v.a coordona si primaria …dar totul cu sustinerea ,ajutorul si intelegerea oamenilor de buna credinta …felicitari de mult imi doresc si presedintele sa fie o femeie …cu picioarele pe pamant !

 10. Marieta Ailincai spune

  Spor la treabă,stimată doamnă!

 11. Mimi Fluerasu spune

  Succes!Fara ajutorul oamenilor nu o sa poata face mare lucru.Curaj,si intelepciune!

 12. Vasile Ostachi spune

  da bine la public !

 13. Gabriela Mateescu spune

  FELICITĂRI DRAGĂ DOAMNĂ !!!!!!! SI FEMEILE SUNT BUNE LA CONDUCEREA UNEI COMUNE, APOI TOT ELE VĂD DE CRATIȚĂ .

 14. Maria Cosulet spune

  Eu sunt tascanca ..imi place Dana actuala primarita. …deabea este investita in aceasta functie .deacuma urmeaza sa vedem ceea ce v.a realiza …Dar ptr.tot ce a fost reslizat aniiiiii dea randul lucruri bune si trainice cu multa dibacie si ajutor de ici dr colo chiar si din strainatate…cu multa stima si respect si admiratie.. care a condus si coordonat aceasta comuna care a adus.o la un nivel si un standar european a fost…marele primar…ALEXANDRU DRAGAN….

  1. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

   corect spus il cunosc personal pe fostul primar si am numai cuvinte de lauda pentru tot ce a realizat si ziaristu greseste domnu primar fost nu a mai candidat deci nu cu el s a batut in alegeri pentru asta iy dorec succes doamnei primar in continuaw nu sanr din TASCA DAR RESPECT OAMENII CARE FAC CEVA BUN

 15. Cizmaşiu Maria Ana spune

  Multe mandate inaintesa te ajute bunul Dumnezeu

 16. Dianadiana Diana spune

  Felicitări! Mult succes în continuare! Felicitări și fostului primar, care am înțeles că a făcut destul de mult pentru comunitate!

 17. Lupascu Costian spune

  Felicitări si mult succes în carieră!

 18. Eugenia Vasilian spune

  Felicitari ! o sa vizitez comuna dstra …..

 19. Maria Manolache spune

  Felicitari!!!!

 20. Maria Catană spune

  Felicitări! Aşa da!!!

 21. Maria Simona Cadere spune

  Felicitări!

 22. Mirela Bulaga spune

  Felicitări!

 23. Claudia Moroiu spune

  Felicitări unui OM dedicat oamenilor!

 24. Carmen Pavelescu spune

  O apreciez in mod special pe dna primar Ursache, dar ce nu va placut din realizările fostului primar Ziarul Piatra Neamt?

  ADMIN: Dacă doamna primar nu a vrut să comenteze ar fi urat din partea noastra să comentam aici de domnul Dragan desi sunt foarte multe de spus.

  1. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

   DECI ca de obicei vb fara sa gandeasca calcand in picioare un om care chiar a facut multe pentru TASCA domnul ziarist documentati va

   ADMIN: Eu sper sa se documenteze și instituțiile statului nu numai eu despre ce s-a făcut la Tașca în ultimii 10 ani 🙂

   1. anonim spune

    Acum in primaria tasca esti primit cu bratele deschise, si oricine te asculta si te priveste cu alti ochi. Înainte stateai toată ziua in primarie ba erau la cafea, ba sedinte ba pe naiba nu rezovai nici într-o saptamana ce rezolvi in momentul de fata in cateva minute. Numai vb ca cu vechiul primar de la ora 12 primaria era aproape goala. Acum si la ora 19 gasesti primarita in primărie. Mult respect Doamnei primar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate