Comuna Podoleni

0
Comuna Podoleni
Comuna Podoleni

Comuna Podoleni este situata pe teritoriul judetului Neamt la 25,8 km fata de municipiul Piatra Neamt.
Vecinii comunei Podoleni sunt: la nord – teritoriul comunei Margineni (drum Zanesti-Traian-Negritesti), la est – teritoriul comunei Romani, la sud – teritoriul comunelor Borlesti, Rediu, Costisa (paraul Durnesti), la vest – teritoriul comunei Zanesti (lunca Bistritei).
Cursurile de apa curgatoare care strabat comuna sunt: Calnis, Colacu si Verdele.
Intinderea teritoriului administrativ al comunei Podoleni este de 4.017 ha din care 3.131,3 ha extravilan si 885,7 ha intravilan, din care: 2.811,6 ha teren agricol, 90 ha paduri, 175 ha ape, 147,9 ha drumuri, 743,5 curti constructii, 49 ha neproductiv. Comuna are o populatie de 5.572 locuitori.
Comuna este formata din doua sate componente: Podoleni care are statut de resedinta a comunei si Negritesti situat in partea de Nord-Est a comunei la o distanta de aproximativ 6 kilometri de satul Podoleni.
Satul Podoleni a luat fiinta pe malul stang al raului Bistrita, dateaza cu mult înainte de prima atestare documentara cunoscuta (9 martie 1479), si s-a stramutat din cauza deselor inundatii provocate de apele Bistritei.
Obiectivele turistice ale comunei sunt: monumente arheologice – ruinele bisericii Sfanta Treime Boiciulesti, monumente de arhitectura – Conacul Crupenski, crucea memoriala a eroilor razboiului din 1916-1918.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate