Comuna Piatra Soimului

0

Comuna Piatra Soimului
Comuna Piatra Soimului
piatra soimuluiComuna Piatra Soimului apartine judetului Neamt si este situate in zona central-sudica a judetului Neamt, la o distanta 18 km de orasul de resedinta, Piatra Neamt si la 2 km de orasul Roznov.
Din punct de vedere al pozitiei geografice pe regiune comuna Piatra Soimului este asezata la poalele Carpatilor Rasariteni, in dreapta riului Bistrita, intre dealurile Gorganu, Tirescu si MIhusca.
Comuna se invecineaza la est cu localitatile Roznov si Savinesti, la nord cu comuna Dumbrava Rosie si municipiul Piatra Neamt, la vest cu comuna Tarcau si Pangarati si la sud cu orasul Roznov si comuna Borlesti.
Legatura comunei cu municipiul Piatra Neamt se realizeaza prin drumul judetean 156A si drumurile comunale 127 si 128.
Comuna Piatra Soimului era cunoscuta, in trecut, sub numele de Calu-Iapa. Cu toate ca existenta satelor Calu si Iapa este dovedita cu date de peste 500 de ani, locuitorii se pot mandri prin faptul ca teritoriul pe care locuiesc in prezent dateaza din vremuri preistorice. Denumirea comunei Piatra Soimului, cat si impartirea ei pe sate este de data mai recenta. In anul 1964, s-a inlocuit vechea denumire a comunei Calu cu denumirea actuala Piatra Soimului, iar in 1968 sediul comunei s-a mutat in satul Piatra Soimului.
Comuna Piatra Soimului are in compunere urmatoarele sate: Piatra Soimului, Luminis, Negulesti si Poieni.
Suprafata totala a comunei este de 14.590 ha.
Comuna Piatra Soimului are un numar de 8.346 locuitori si 2.518 gospodarii.
Un important obiectiv turistic al acestei commune il constituie Statiunea Negulesti.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate