Comuna Ion Creanga

1
Comuna Ion Creanga
Comuna Ion Creanga

Comuna Ion Creanga este situata in Moldova, in nord-vestul Podisului Central Moldovenesc (Podisul Barladului), coborand in partea vestica pana in albia minora a raului Siret care constituie si hotarul natural al comunei in vestul acesteia. Centrul comunei, satul Ion Creanga, se afla la o departare de 11 km de centrul orasului cel mai apropiat, Roman si la 58 km fata de orasul resedinta de judet Piatra Neamt.
Comuna Ion Creangă, are ca vecini: la nord, comuna Sagna pe o lungime de 9,4 km; la est comuna Poienari pe o lungime de 6,8 km si comuna Bozieni, pe o lungime de 4,2 km; in partea de sud -est comuna se invecineaza cu comuna Valea Ursului pe numai 0,8 km. In schimb, la sud, se invecineaza cu comuna Icusesti cu care are hotarul cel mai lung dintre toti vecinii, de 15,6 km. Granita de sud-vest a comunei este un hotar natural, prin intermediul raului Siret, care o desparte de comuna Secuieni pe o lungime de 3,6 km. Acelasi rau Siret formeaza in continuare granita naturala a comunei Ion Creanga la vest cu comuna suburbana a orasului Roman, Horia, pe o lungime de 10,4 km.
Teritoriul pe care se afla astazi comuna Ion Creanga a oferit dintodeauna conditii de viata optime oamenilor, ceea ce a facut sa fie locuit din cele mai vechi timpuri.
Comuna Ion Creanga cuprinde urmatoarele sate: Ion Creanga, Averesti, Izvor, Recea, Stejaru, Muncel.
Suprafata totala a comunei este de 7.491 ha, din care 459 ha intravilan si 7.032 ha extravilan. Comuna are o populatie de 5.705 locuitori.
Un important obiectiv touristic in aceasta comuna il constituie biserica Ion Creanga.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Andreea spune

    Eu stau in Ion Creanga si primarul nu se ocupa deloc de sat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate