Comuna Faurei

0
Comuna Faurei
Comuna Faurei

Comuna Faurei este amplasata in judetul Neamt, in partea de est, in podisul Moldovei, la 27 km de orasul Piatra Neamt si la 22 km de orasul Roman. Este situata la 45 grade 54’ latitudine nordica şi 28 grade 48’ longitudine estica.
Comuna Faurei este marginita de urmatoarele comune: la Nord de comuna Bargauani, la Sud de comuna Secuieni, la Est de comunele Trifesti si Dulcesti si la Vest de comunele Bargauani si Margineni.
Satele care intra in componenta comunei Faurei sunt: Faurei, Budesti, Micsunesti si Climesti.
Satul Faurei se afla la rasarit de paraul Romani si de satul Tatomiresti, cu care este unificat acum, astfel ca pe harta judetului este trecut numai satul Faurei.
Comuna are o suprafata totala de 5.205 ha, din care 629 ha intravilan si 4.576 ha extravilan. Populatia comunei Faurei este de 2.371 locuitori.
Principalele obiective turistice din comuna Faurei sunt: biserica din satul Budesti, unde este inmormantat domnitorul Dumitrascu Voda (monument istoric), precum si parcul dendrologic din satul Climesti.

Harta Comuna Faurei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate