Comuna Farcasa

Comuna Farcasa
Comuna Farcasa

Comuna Farcasa este situata in partea de NV a judetului Neamt in bazinul mijlociu al raului Bistrita (Valea Bistritei), intre Poiana Teiului si Vatra Dornei, strajuita pe partea dreapta de Muntii Bistritei si pe partea stanga de Muntii Stanisoarei. Tinut istoric asezat la granitele marilor imperii si regate, traversat de stravechile drumuri si de plutele coborand pe rau, valea Bistritei si-a pastrat si astazi vocatia de zona de tranzit intre lumi si culturi diferite. Numele de Farcasa vine de la paraul de-a lungul caruia, in vechime, se intindea localitatea.
Distanta pana la orasele judetului este de: 87 km de Piatra Neamt, 62 km de Bicaz, 65 km de Targu Neamt, 71 km de Vatra Dornei (Sv), 87 km de Toplita (Hr).
Din Farcasa spre aceste localitati se poate ajunge doar pe cale rutiera, pornind de pe soseaua nationala 17B. Toate cursele de transport auto in comun care circula de la Piatra Neamt spre Vatra Dornei trec prin comuna Farcasa.
Comuna are in componenta sa urmatoarele sate: Farcasa, Stejaru, Busmei, Frumosu, Popesti.
Suprafata totala a comunei este de 9232 ha, din care 156 ha intravilan si 9076 ha extravilan.
Populatia comunei Farcasa este de 3.261 locuitori.
Printre obiectivele turistice ale acestei comune se numara: biserica din lemn „Cuvioasa Paraschiva” – secolul al XVIII-lea – monument istoric, colecţia de obiecte etnografice, traseele turistice marcate, facilitatile de transport spre statiunea Durau si Borsec, Lacu Rosu, manastirile Petru Voda, Secu, Sihastria, Sihla, Agapia, Varatec si Neamt.
Harta Comna Farcasa

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate